Köprü ve otoyollara verilen hazine garantisi için devlet 2018 yılında bütçeye 3.6 milyar TL koymuştu.
Kars’ta, Ardahan’da yaşayan vatandaşlarımız da İstanbulİzmir otoyolu için yapılan bir köprüye, İstanbul’da iki kıtayı bağlayan bir tünel ve köprüye para ödüyorlar. Üstelik bu projeleri belki de hayatlarında bir kez bile çıplak gözle görmediler.
Hazine garantisi için ayrılan para bu kadar fazlayken, gelin bu miktarın ne kadar büyük olduğunu şöyle anlatalım.
Maçlara girmek için sadece Aktif Bank’ın çıkardığı Passolig kartı almak durumundayız. Aktif Bank Süper Lig’in ekonomik büyüklüğüne ilişkin bir rapor hazırladı.
Buna göre 20162017 sezonunda 2.3 milyar TL olan Süper Lig’in toplam geliri 20182018 sezonunun sonunda 3.2 milyar TL’ye ulaştı. Yani Süper Lig’in toplam geliri enflasyonun da etkisiyle yüzde 40 arttı.
Bu haliyle bile köprü ve otoyollar için ayrılan hazine garantisi miktarının 400 milyon TL altında kaldı.
En azından Kars ve Ardahan’da yaşayan vatandaşlarımız satın aldıkları uydu alıcıları ile futbol izleyebiliyor. Fakat izledikleri futbolun ekonomik büyüklüğü ceplerinden her gün para çıkan ve hayatlarında hiç görmedikleri hazine garantili köprü ve otoyollardan daha düşük.

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/otoyol2739085/
Mansur Yavaş sözünü tuttu, esnafa akaryakıt desteği ödemeleri yatırıldı!59 izlenme
AKP'li eski vekiller birbirine düştü! Kavgada bile söylenmeyecek sözler8 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP ve MHP'li üyelerine dava! "Anayasal suç işlediler"165 izlenme
Narin soruşturmasında flaş detay! Narin kaybolduktan sonra aile meclisi her akşam toplanmış59 izlenme
İmamoğlu Times'a konuştu: Türkiye'de demokrasi tehlikede78 izlenme
Emine Bulut’un gözü yaşlı annesi isyan etti: Yazıklar olsun!115 izlenme
Skandal iddia! "Dünya o cihatçıyı ararken, Türk vatandaşlığı alıp Antalya'da turizmci oldu"20 izlenme
Seçim anketinden Erdoğan'a 2 kötü haber birden12 izlenme