Zafer Havalimanı, ilk 9 ayda yüzde 99 hata payı ile yine zarar rekoru kırdı. Havalimanına 9 ay için 988 bin 299 yolcu garantisi verildi ama sadece 7 bin 397 kişi geldi. Uçmayan yolcu sayısı 980 bin 902 oldu. Gelmeyen yolcular için Hazine'den 5 milyon 202 bin 156 Euro daha çıkacak. TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Bu havalimanı Euro yutarak, 83 milyonun cüzdanını boşaltan bir canavara dönüştü. Hazine'nin seri katili oldu'' dedi.

Deniz Yavuzyılmaz
2012 yılında açılan havalimanına bugüne kadar verilen yolcu garantisi sayısı toplam 9 milyon 903 bin 710 kişi oldu. Ancak toplam gelen yolcu 326 bin 332'de kaldı. Gelmeyen yolcular için 51 milyon 93 bin 308 Euro ödendi. Şirket havalimanını 50 milyon Euro'ya yaptı. Böylelikle maliyeti 9 yılda çıkardı, 1 milyon Euro da kâra geçti. Bu yıl 775 bin 137'si iç hat, 542 bin 596'sı dış hat yolcusu olmak üzere toplam 1 milyon 317 bin 733 kişilik yolcu garantisi verilen havalimanını kullanan yolcu sayısı ilk 9 ayda 7 bin 397'de kaldı. Havalimanına ocak ayından ekime kadar olan 9 ay için 988 bin 299 yolcu garantisi verilmişti. Havalimanını bu süreçte yalnızca 7 bin 397 kişi kullandı. Uçmayan yolcu sayısı 980 bin 902 olurken, devletin cebinden geçmeyen yolcular için 5 milyon 202 bin 156 Euro daha çıkacak. Havalimanına bu yılın ilk 4 ayında yalnızca 61 dış hat yolcusu geldi.

Gündeme bomba gibi düşecek iddia: Erdoğan'dan Bakan Uraloğlu'na Instagram azarı!45 izlenme
23 bin 658 tacizci dışarıda özgürce dolaşıyor!148 izlenme
Emekli maaşlarında ilginç gerçek!84 izlenme
Ordu Caddesi’nin adının Ordu ilinden geldiğini sanan Murat Kurum’a İBB’den düzeltme45 izlenme
Boğaziçi akademisyenlerinden ortak açıklama: "Görevimizi yapmamız engelleniyor"48 izlenme
Türkiye günlerce onu konuşmuştu: Cinayete kurban giden Müslime'nin mezarı parçalandı! Emzik detayı dikkat çekti29 izlenme
Hazine’yi 3 Mayıs’ta faiz çarpmış!40 izlenme
Bahçeli'den yine siyasi davalar vurgusu: "Türkiye süratle kurtulmalı"25 izlenme
Tarihi çöküş: Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye 40 yıl sonra bir ilki yaşadı
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda flaş gelişme: Başkan Hasan Mutlu dahil 39 kişiye tutuklama talebi
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ihraca ilişkin Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi! "Kemal Bey utan! Kemal Bey utan, utan diyeceğim ama şu ana kadar göremedim!"
Sandıklara abluka