Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkilerine yurt içinde ya da yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilmesi eklendi.
Resmi Gazete’de bugün yayımlanan “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile “Hazine’nin Cumhurbaşkanı kararı ile yurt içindeki ya da yurt dışındaki şirketlere iştirak etmesini sağlamak” ibaresi eklendi.
İlgili değişiklik Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkilerini belirleyen Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Kararnamesinde Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapıldı.
Görev ve yetkilere “Finansal piyasalara ilişkin yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, finansal sektörü geliştirici ve finansal istikrarı güçlendirici çalışmalar yapmak” ve “Sigortacılık ve özel emeklilik sistemine ilişkin faaliyetleri düzenlemek, uygulamak, uygulamayı izlemek, denetimini yürütmek ve geliştirilmesine ilişkin esasları tespit etmek” de eklendi.
Öte yandan Cumburbaşkanlığı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teşkilat yapısında da değişiklikler yapıldı, bazı genel müdürlüklerin görev dağılımında değişikliklere gidildi.
REUTERS
Kartalkaya faciasında istenen cezalar belli oldu! Binlerce yıl hapisleri istendi35 izlenme
İhracatta büyük düşüş! Savaş Türkiye ekonomisini de vurdu24 izlenme
Dini eğitimde son nokta ! 'Bakara makara'yı hatırlatan ifadeler 'Sadak Allah ül azim, gel başını kazim !'1586 izlenme
Sıra onlara geldi! AKP lojmanları da satıyor!629 izlenme
Kabin ekibi ve polise hakaret edip, THY uçağına zarar veren yolcu hakkında işlem yapıldı! "Beni tutamazsın, 10 tane fabrikam var"41 izlenme
ABD faizi artırıp enflasyonu düşürdü, Türkiye tam tersini yaptı enflasyon rekor kırdı!39 izlenme
15 yıl sürekli AKP'ye oy vermiş bir vatandaş, ibretle anlatıyor !2782 izlenme
Başkan, belediyeyi Atatürk ile donattı!131 izlenme
6 yaşındaki çocuk, 29 yaşındaki biriyle zorla evlendirilmişti: H.K.G davasında sanıklar yarın yeniden yargılanacak
Valilikten tepki çeken karar! Sahipsiz hayvanların beslenmeleri yasaklandı
27 bin metre karelik fidanlık ranta açılıyor
CHP sandığına giden yaşlı teyze gözyaşlarını tutamadı