
Adalet ve Kalınma Parti’sinin (AKP) milletvekilleri, 2012’de Boston şehrinde Fetullah Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına gitmişti. O tarihte 12’si de AKP'li milletvekillerinden oluşan grup Pensilvanya'da terör örgütü lideri Fetullah Gülen’le görüştü. Birlikte ikindi namazı kıldılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Ziyarete giden isimlerden 4'ü hariç diğerleri 2015’te yapılan iki seçimde liste dışı kalmıştı. İlknur İnceöz, Vedat Demiröz, Bayram Özçelik ve İsmail Tamer yeniden Meclis'e girmişti. 2018 seçimlerinde ise fotoğraftaki 12 isimden 7'si tekrar aday adayı oldu. Adana eski milletvekili Fatoş Gürkan ve AKP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat aday gösterilmedi.. İlknur İnceöz, Osman Ören, Bayram Özçelik, Vedat Demiröz ve İsmail Tamer ise yeniden aday yapılmıştı. 5 isim de milletvekili olarak meclise girdi.
Adaylık başvurusunda bulunmayan isimlerden Adem Tatlı, 27 Aralık 2017'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarım Kredi’nin iştiraklerinden Tareks Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne getirilmişti. Fotoğraftaki bir diğer eski AKP'li milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurtdışına kaçmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/hepsioradaydiyinesecildiler2488448/
Tarım ithalatında cumhuriyet rekoru kırıldı!57 izlenme
Hem AKP'li hem CHP'li meclis üyeleri savcılığa göre 'rüşvetçi'ymiş: İBB meclis toplantısında onaylanan şartlı bağış 'rüşvet' sayıldı!10 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 10.512 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.117.374'e, can kaybı da 44.760’a yükseldi!39 izlenme
Binden fazla asker zehirlendi, Manisa Valisi Mustafa Güvençer olaya "psikolojik" dedi !232 izlenme
Tarikat fetva verdi, AKP'li belediye tekel bayisini kapattı !253 izlenme
Plan ve Bütçe Komisyonu karıştı! CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve Bakan Yılmaz Tunç arasında gerginlik9 izlenme
Şahan Gökbakar'dan 'Arapça tabela' tepkisi: 'Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık'30 izlenme
SGK kanser hastalarına resmen 'ölün' dedi!32 izlenme
Domuz etinden sonra yeni skandal: Ünlü firma sucuk diye at ve eşek eti yedirmiş!
Haramın ve kul hakkının kılıfı huzur hakkı oldu! THY'de huzur hakkı alanların sayısını açıkladı
Reuters, İmamoğlu kararını böyle duyurdu: Erdoğan’ın rakibi…
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinden Rojin için eylem: "Rektör, Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili açıklama yapana kadar eylemlerimiz sürecek"