GEÇİM derdine düşen vatandaşlar, artan faizlere rağmen borçlanmaya devam ederken, borç sarmalından çıkayamanların yolu ise icraya düşüyor. 2024’ün ilk 28 gününde icra dairelerine giden toplam dosya sayısı 718 bin 238’e ulaştı. Yeni yılda her gün ortalama 25 bin dosya icralık oldu. UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı da 21.3 milyona yükseldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her dosyasının 1 kişi üzerinden açıldığı düşünüldüğünde, ülkemizde her 4 vatandaşımızdan birinin icralık durumda olduğu ortaya çıkmaktır” açıklamasını yaptı.
‘İCRALIK OLMAYAN KALMAYACAK’
Son bir hafta içerisinde gelen icra dosyası sayısının ise 155.8 bin olduğunu söyleyen CHP’li Gürer, “85 milyon nüfuslu ülkemizde sadece 1 hafta içerisinde 155 binden fazla icra dosyası geliyor. Bu inanılmaz bir rakam. Başka bir ifadeyle günde 22 bin ile 25 bin arası yeni icra dosyası hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.
Gürer, “Borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı her geçen gün katlandı. Yılbaşından bu yana icra dosyalarındaki sayısının yüzde 15’lere varan oranda artması, vatandaşın halini net bir şekilde ortaya koyuyor. Yoksullaşan kesimlerde böyle giderse icralık olmayan vatandaş kalmayacak” dedi.

ÖMER Fethi Gürer, bankaların icra takibine aldığı alacak tutarının 1 hafta içerisinde 1 milyar lirayı geçerek 19 Ocak haftasına 194.2 milyar liraya ulaştığına dikkat çekti. Gürer, kredi ve kredi kartı harcamalarının 1 hafta içerisinde yaklaşık 4 milyar lira arttığı bilgisini verdi. CHP’li Gürer, 2 bin liranın altında kamu borcu olan vatandaşların borçlarının silindiğini de anımsatarak “İcra dairelerinde yer kalmadı. 2 bin liranın altındaki borçlar da silinmeseydi, demek ki icra dosyaları sokaklara taşacaktı” dedi.
Sözcü
Bu zamlar otomatik gelecek: Sigaraya en az 5 TL, akaryakıta 1,7 TL26 izlenme
Konyaspor başkanı Ahmet Şan'ın derdi büyük 'Tüm statlarda maalesef İzmir Marşı söyleniyor Konya hariç !'263 izlenme
Türkiye ayağa kalktı! Saray 'suçluyu' buldu: Diziler ve video oyunları36 izlenme
Genci istismar eden uzman çavuş hakkındaki şikâyet işleme konulmamış!77 izlenme
Amasra davasında sanık avukatından oğlunu kaybeden anneye kan donduran sözler! "Başınıza gelenleri hak etmişsinizdir"39 izlenme
Ekmek fiyatını geçti! Simit 4.5 lira69 izlenme
Türk doktoru bıçaklayan Suriyeli kadın saldırgan tutuklandı43 izlenme
Kızılay'dan bir skandal daha: ‘Dünya kan bağışı rekortmeni’ni savcılığa verdiler!54 izlenme
Kredinin müjdesi var, kaynağı yok: Müjdeyle açıklanan 150 milyar TL'lik paketten kredi kullanabilen olmadı!
Halkın enflasyonu yüzde 50’ye dayandı!
Ankaralıların Mansur Yavaş'ı neden sevdiği ortaya çıktı: 180 bin aileye doğal gaz ödemesi desteği yapıldı
Özgür Özel: "Krizin tek sorumlusu Erdoğan'dır!"