X (eski adı ile Twitter) hesabı kapatılan tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabı dün Türkiye'den erişime engellendi.
Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 'milli güvenliği tehdit' gerekçesi ile hesabının kapatılmasını istediği ve X tarafından yerine getirilen bu talebe İmamoğlu'ndan karşı hamle gecikmedi.
Hakkında 2 bin 357 yıla kadar hapsi istenen İmamoğlu, daha önce "Ben yılmam yıldırırım"diyerek 'CAOIletisim' kullanıcı adıyla yeni bir hesap açtı.

Söz konusu hesap vatandaşlar ve CHP'li Özgür Özel başta olmak üzere partililer tarafından paylaşıldı. İmamoğlu'nun halka seslendiği söz konusu yeni hesaptan ilk olarak 'Nerede kalmıştık?' paylaşımı geldi.
X tarafından kapatılan hesaplarının ve var olan hesaplarına da 'Shadow ban' yani görülmesinin engellemesi uygulanması tepki çekmeye devam ediyor. İmamoğlu'nun yeni hesabı bir günde 105 bin takipçi kazandı!

Posterleri yasaklanan, sesi metrolarda kısıtlanan, diploması iptal edilen, 15.5 milyon vatandaşın oyu ile cumhurbaşkanı adayı olarak istenen ve yapılan bütün anketlerde Erdoğan'a kapatılması imkansız farklar atan İmamoğlu'nun ilk gönderisi 7 milyon görüntülenme aldı.

105 bin takipçili yeni hesabındaki ilk gönderisi 7 milyon kullanıcıya ulaşan İmamoğlu'na karşılık aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan son paylaşım sadece 133 bin kişi tarafından görüntülendi.

İmamoğlu'nun hesabının daha yeni olmasına rağmen 100 binden fazla kullanıcı tarafından takip edilmesi ve attığı ilk gönderinin milyonlara ulaşması 'Hesapları bu yüzden durmadan kapatılıyor!' yorumunun yapılmasına yol açtı.
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı yüzde 37.5!44 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan maske, toplu ulaşım ve müzik yayını genelgesi146 izlenme
Köprü geçiş ücretlerine büyük zamdan sonra vatandaş oraya akın etti!337 izlenme
Erdoğan’ın tartışmalı diploması AİHM’nin gündeminde!920 izlenme
Peygamber olduğunu iddia etti, ölüyü diriltemeyince gözaltına alındı!370 izlenme
Kapanan şirket sayısında rekor37 izlenme
AKP'de istifa depremi devam ediyor!66 izlenme
İmamoğlu’ndan 2023 açıklaması: Cumhurbaşkanı değişecek66 izlenme