Yüksek enflasyon, akaryakıt ve enerji tarifelerine gelen zamlar, Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) de artışa yol açtı. HGS ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu zam, 19 Ağustos 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek ve bankalar, yeni tarife hakkında müşterilerini kısa mesaj yoluyla bilgilendirecek.
En son 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla birlikte HGS alt limit fiyatları 175 TL'ye yükseltilmişti. Ancak Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine gelen zamlar sonrası HGS limitlerinde yeniden bir güncelleme yapılması gerektiği belirtildi. Yeni düzenlemeye göre, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye sorunu yaşamalarının önüne geçmek amacıyla, otomatik yükleme tutarının 245 TL'ye çıkarılması planlanıyor.
Bu düzenleme, HGS kullanıcılarını daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya bırakacak olsa da, otoyol ve köprü geçişlerindeki bakiyelerin daha hızlı tükenmesini önlemeyi hedefliyor. Bankacılık sektörü, yeni ücret tarifesini zamanında bildirmek ve müşterileri bilgilendirmek için gerekli adımları atıyor.
halktv.com.tr
Sağlık Uzmanlarından Yeni Tavsiye: Nikotin Bandını Sağ Omuza Yapıştırın!20 izlenme
Erdoğan’ın mahallesinden Binali Yıldırım’a zehir zemberek sözler 'Kukla mı diyeyim, zavallı mı diyeyim !'168 izlenme
Yozgat Valisi Kadir Çakır’dan skandal konuşma ! ‘Bu adam gerçekten vali mi? ’169 izlenme
Elbistan'da endişe yaratan görüntü: Depremle yarılan tarlalardan yüzeye su çıktı53 izlenme
CHP Berhan Şimşek dahil 3 kişiyi partiden ihraç etti10 izlenme
Süleyman Soylu'nun müjdelediği Gabat Dağı'ndaki petrole ne oldu? 'Gabar Dağı'nda petrol çıkıyor. Şimdi Amerika çıldırmaz mı, Avrupa çıldırmaz mı? Daha yeni başlıyoruz'38 izlenme
Türkiye uçuyor! Euro 9, Dolar 7.70 TL!76 izlenme
Erdoğan '1000 köy ele geçirildi' demişti. Peki Afrin'in kaç köyü var?289 izlenme