Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında Kadir İstekli'yle evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın dünkü duruşmasında da karar çıkmadı. Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilerek, dava 17 Temmuz gününe ertelendi.
10Haber'den Masum Gök'ün haberine göre; davadaki gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna avukatlar ve sanıklar dışında kimse alınmadı. İstanbul Anadolu Adliyesi'nin içindeki 2. Ağır Ceza Mahkemesinin önü bariyerlerle kapatıldı. Bariyeler önünde ise tokat atma olayı yaşandı. Sanıkların avukatı Eyüp Akıncı bariyerlerin önünde tartıştığı İstanbul Barosu Anadolu Adliyesi Sorumlusu Yüksel Köse'ye tokat attı. Özel güvenliğin önünde gerçekleşen olayda, yediği tokatla sarsılan Yüksel Köse'nin gözlüğü yere düştü. Araya güvenliğin girmesiyle olay yatıştırıldı.
Olay sonrası 10Haber'e konuşan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç "Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Böyle bir saldırıyı kabul edemeyiz" dedi.
Öte yandan İstanbul Barosu yönetimi davayı tam kadro takip etti.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli’nin ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istenmişti.
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada 1 tanık dinlendi. Saat 10.00’ da başlayan duruşma yaklaşık 2 saat sürdü. İddia makamı, esas hakkında mütalaa vermek için ek süre talebinde bulundu.
Gerçek Gündem
Orman yangınlarının failleri tek tek açıklandı! Sebepler 'Yok artık' dedirtti37 izlenme
Ziyaretçi rekoru kırdı114 izlenme
İşte gerçek tablo: 3 kişiden 1’i işsiz30 izlenme
Dolandırıcılık çetesinin lideri, vergi rekortmeni olmuş!182 izlenme
MHP cephesinden Akın Gürlek'e malvarlığı çağrısı! "Sorumluluğunu yerine getirmeli"21 izlenme
Vatandaş Şimşek'ten ayrıştı: Yüzde 59,5 kira sınırlaması uzatılsın dedi28 izlenme
Erzincan'daki maden alanında yeni heyelan riski: Arama faaliyetleri durduruldu30 izlenme
Doğalgaz ve akaryakıta zam üstüne zam gelirken kaynaklar bakın nereye akacak!71 izlenme
Yargıtay Daire Başkanı Abdullah Yaman duyurdu! Yeni Şafak hakkında yeni hamle
İSPARK çalışanı oğlu gözaltına alınan Sadiye Teyze: "75 yaşındayım ben hala basamak siliyorum kimseye muhtaç kalmayayım diye. Bir gittim ki torunumu çıplak çıplak yere sermişler!"
İlk defa oy kullanacak seçmen ‘Kılıçdaroğlu’ dedi
Türkiye'den ABD'ye giden gençler: 'Herkes gitmek isterken, dönmek kerizlik olur'