Bodrum Tohum Derneği basın sözcüsü Gönül Demirel, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 5 yıldan beridir faaliyette olan dernek çalışmalarını anlattı. Bodrum Tohum Derneği'nin, ata tohumlarımızın korunması ve yaygınlaşmasını sağlamak, doğal gıdayı dernek pazarında aracısız olarak tüketiciye ulaştırmak, doğal üretim tekniklerinin sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak gibi amaçlarla kurulduğunu söyledi.
BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI
Amacına uygun çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Gönül Demirel “Ortak varlıklarımız olan toprağın, atalık tohumların, hayvan ve balık türlerinin, ağaç ve ormanların, su atmosfer ve bilginin metalaşmasına, patentleşmesine karşıyız ve bunun mücadelesini artık kazanmaya başladık. Her yıl Takas Şenliği, Tohuma Özgürlük Festivali, Fide Dağıtımı Ve Buğday Hasadı Şenlikleri gibi etkinliklerimi sürdürüyoruz. Bu yıl mevsim meyve ve sebzelerinden oluşan 2 bin 500 adet fide dağıttık” diye konuştu.
2016'da Bodrum Belediyesinin de desteğiyle, Sürdürülebilir Yaşam Filmleri Festivali bileşeni olduklarını ve yaratıcı çözümler içeren belgeselleri izleyicilerle buluşturduklarını kaydeden Demirel, şöyle devam etti: “Yanan alanları ağaçlandırdık. Atatürk hatıra ormanını yerel meyve ağaçları dikerek zenginleştirdik. Davet edildiğimiz okullarda öğrencilerimize yerel tohum ve doğal tarımın önemini, gıdanın yerelde üretilip yerelde tüketilmesini ve yerel mutfak kültürünü aktardık.”
10 DÖNÜM ARAZİ VE 1 DÖNÜM ARAZİLİ BİNA HEDİYE EDİLDİ
Bodrum Belediyesince derneğe tahsis edilen Bitez'deki 1 dönüm bahçeli binayı, Eğitim ve Uygulama merkezi olarak açacaklarını da sözlerine ekleyen Demirel konuşmasını şöyle devam etti: “Binamızı birkaç ay içinde hizmete sokacağız. 2017 de bir üreticimizin 10 dönümlük toprağına ektiğimiz 100 yıllık Karakılçık ata buğdayını, bu yıl Milas Hasanlar Köyünde belediye tarafından tahsis edilen 10 dönümlük kendi toprağımıza ektik. Muğla Büyükşehir Ulusal Tohum Merkezi işbirliğiyle bitkisel zenginliğin belirlenmesini sağlamak ve geçmişten günümüze aktarılan genetik mirasın gelecek nesillere aktarılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/inandilarbasardilarbelediyededestekoldu2943575/
Bakanlar devletin parasıyla seçim turunda: Bakan Bayraktar Erdoğan’a özendi Eskişehirli yurttaşları tehdit etti!22 izlenme
AKP'ye yakın iş insanının 40 yıllık inşaat şirketi iflas etti: 47 kişi evini alamadı aynı daireyi başkalarına sattı21 izlenme
Sinop'ta orman yangını 1 köy tahliye edildi14 izlenme
Barış Pehlivan’ın yeniden cezaevine girecek olmasına tepkiler çığ gibi25 izlenme
Erdoğan'ın bakanlık teklifini reddeden Mehmet Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun kampanya videosunu beğendi! Şimşek daha sonra beğenisi geri çekti36 izlenme
Enflasyon verileri alarma geçirdi! Yeni zamlar için tarih verdiler!36 izlenme
Deniz Yücel'den Erdoğan'a: "CHP'ye siyasi istikamet çizmeyi bıraksın kendi partisine baksın"13 izlenme
Kızılay şirketleşti akrabalar koltuk sahibi oldu29 izlenme
Onlar inanmadı: FETÖ'nün ödülünü reddeden 11 sanatçı!
Üsküdar Belediyesi, AKP'li dönemde Ensar Vakfı'na bedelsiz devredilen bir binayı geri aldı!
AOÇ arazisinin ikinci kez TEBA'ya tahsisine yargı yolu göründü
Tarım Bakanı Pakdemirli, kömür ocağına direnen kadınlarla görüşmedi! 'Bizi nasıl tanımamazlıktan gelir'