Bodrum Tohum Derneği basın sözcüsü Gönül Demirel, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 5 yıldan beridir faaliyette olan dernek çalışmalarını anlattı. Bodrum Tohum Derneği'nin, ata tohumlarımızın korunması ve yaygınlaşmasını sağlamak, doğal gıdayı dernek pazarında aracısız olarak tüketiciye ulaştırmak, doğal üretim tekniklerinin sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak gibi amaçlarla kurulduğunu söyledi.
BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI
Amacına uygun çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Gönül Demirel “Ortak varlıklarımız olan toprağın, atalık tohumların, hayvan ve balık türlerinin, ağaç ve ormanların, su atmosfer ve bilginin metalaşmasına, patentleşmesine karşıyız ve bunun mücadelesini artık kazanmaya başladık. Her yıl Takas Şenliği, Tohuma Özgürlük Festivali, Fide Dağıtımı Ve Buğday Hasadı Şenlikleri gibi etkinliklerimi sürdürüyoruz. Bu yıl mevsim meyve ve sebzelerinden oluşan 2 bin 500 adet fide dağıttık” diye konuştu.
2016'da Bodrum Belediyesinin de desteğiyle, Sürdürülebilir Yaşam Filmleri Festivali bileşeni olduklarını ve yaratıcı çözümler içeren belgeselleri izleyicilerle buluşturduklarını kaydeden Demirel, şöyle devam etti: “Yanan alanları ağaçlandırdık. Atatürk hatıra ormanını yerel meyve ağaçları dikerek zenginleştirdik. Davet edildiğimiz okullarda öğrencilerimize yerel tohum ve doğal tarımın önemini, gıdanın yerelde üretilip yerelde tüketilmesini ve yerel mutfak kültürünü aktardık.”
10 DÖNÜM ARAZİ VE 1 DÖNÜM ARAZİLİ BİNA HEDİYE EDİLDİ
Bodrum Belediyesince derneğe tahsis edilen Bitez'deki 1 dönüm bahçeli binayı, Eğitim ve Uygulama merkezi olarak açacaklarını da sözlerine ekleyen Demirel konuşmasını şöyle devam etti: “Binamızı birkaç ay içinde hizmete sokacağız. 2017 de bir üreticimizin 10 dönümlük toprağına ektiğimiz 100 yıllık Karakılçık ata buğdayını, bu yıl Milas Hasanlar Köyünde belediye tarafından tahsis edilen 10 dönümlük kendi toprağımıza ektik. Muğla Büyükşehir Ulusal Tohum Merkezi işbirliğiyle bitkisel zenginliğin belirlenmesini sağlamak ve geçmişten günümüze aktarılan genetik mirasın gelecek nesillere aktarılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/inandilarbasardilarbelediyededestekoldu2943575/
Erdoğan’dan dolar açıklaması:Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var205 izlenme
Oylar yeniden sayılınca AKP kaybetti! 43 yıl sonra bir ilk yaşandı46 izlenme
Ettikleri milletvekili yeminini çabuk unuttular: AKP listelerinden meclise girmişlerdi, HÜDA PAR ilk 4 maddeyi hedef aldı44 izlenme
AKP'li belediye satışa çıkardı... 120 futbol sahası büyüklüğünde38 izlenme
AKP’ye geçer geçmez Atatürk sevgisi küçüldü15 izlenme
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde 'kadro' skandalı50 izlenme
Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu!83 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1260 yeni vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 1225 kişi sağlığına kavuştu!54 izlenme