TCDD’ye bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş’nin (TÜRASAŞ) Eskişehir Bölge Müdürlüğünde hırsızlık, ihale yolsuzlukları ve mobbing iddiaları giderek artıyor.
Bakım için atölyeye gelen TCDD’ye ait tren motorlarının içindeki bakır kabloların taşeron firma tarafından çalındığı, devletin milyonlarca lira zarara uğradığı iddia edildi. Hırsızlık şüphelisi firmanın kamu ihalelerinden yasaklandığı ancak olaylarda etkisi olduğu düşünülen bürokratlara yönelik bir işlem yapılmadığı belirtiliyor.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, TÜRASAŞ’ta yaşanan iddiaların araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı. Süllü, bakım ve onarımları yapıldıktan sonra tekrar kullanılmak üzere bekletilen cer motorlarının sökülerek içindeki bakırın alınıp tekrar kapatıldığı iddialarına dikkat çekti.

İŞÇİNİN ÜZERİ ARANIRKEN, KAMYONLA MAL ÇALINIYOR
CHP’li Süllü, “Kurumda işçilerin dahi elindeki poşet ve çantaları mesai çıkışı sırasında didik didik aranıyor. Hırsızlık kamyonlarla yapılmış” dedi.
20 TON BAKIR ÇALINDI
Süllü, “Bu yolla 20 tona yakın bakırın taşeron şirket ya da şirketler tarafından çalındığı belirtiliyor. Taşeron şirketlerin kamyonlarla kablo ve malzemeyi hurdaymış gibi fabrika dışına çıkardıkları iddia ediliyor” dedi. Süllü, vagon fabrikasının kapatılarak özelleştirilme yolunu açmak için hırsızlık olaylarına karşı etkisiz kaldığı iddialarını da gündeme getirdi: “TÜLOMSAŞ’ın TÜRASAŞ’a bağlanması ile usulsüz ihalelerle belli şirketlerin fabrikalara alınması ve taşeron şirket personeline işin öğretilmesiyle fabrikaların üretim yapamaz hale getirilip özelleştirilmek istendiği düşüncesi kamuoyunda endişe yaratmaktadır. Usulsüzlüklerin Sayıştay denetiminden kaçırıldığı veya üstünün örtüldüğü de ileri sürülmektedir. AKP, gerçekten tasarruf yapmak istiyorsa memurun servisini, öğretmenin çayını keseceğine kamu kurumlarındaki, bakanlıklardaki ihale usulsüzlükleri ve yolsuzluklar yoluyla devletten çalınan yüz milyonlarca liranın peşine düşsün.”
Sözcü
‘Yoksulluk imtihandır’ diyen Diyanet lükse doymuyor!28 izlenme
Türkiye’de her 6 yeni seçmenden biri yabancı42 izlenme
Financial Times'tan Erdoğan'ın canını sıkacak yorum25 izlenme
Deniz kenarındaki Erdoğan müzesine milyonlar aktı! Hediyeler sergilenecekmiş25 izlenme
Erdoğan'ı dinlemediler! Şirketler vatandaşın elektriğini kesiyor!128 izlenme
İzmit'te düşen İHA, Rus yapımı mı?20 izlenme
Termik santral direnişini kazanmışlardı, 37 kişiye '10 yıl sonra' 42 yıl hapis cezası!85 izlenme
Sen misin Kılıçdaroğlu’nu savunan! ‘Böyle bir dava dünya üzerinde görülmedi’208 izlenme
MSB Tugay 'Komutanlığımız çadır kentte ilaçlama yapıyor' dedi, fotoğraftaki ABB çalışanı çıkınca tweeti acilen sildi
AKP'li belediye, yardımları yurttaşlara değil vakıflara dağıttı!
CHP'li Bülbül'ün SADAT sorularıyla ilgili habere erişim engeli
Tüccarların önerdiği fiyata kızdılar 600 ton kavun ve karpuzu halka bedava dağıttılar, duyan tarlaya akın etti!