Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden dezenfektan satın aldığı ortaya çıkmış, Pekcan bakanlıktaki görevinden alınmıştı. HKP avukatları da 22 Nisan’da suç duyurusunda bulunmuştu.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında yeni iddiaların ardından “Görevi Kötüye Kullanma”, “İrtikâp”, “Zimmet” ve “Kamu Görevlisinin Ticareti” suçlarını işlediği gerekçesiyle dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Ruhsar Pekcan’a dair medya organlarında çıkan ve yine öncekine benzer bir usulsüzlük yaptığından dolayı yeni bir suç duyurusunda bulunmamız gereği hâsıl olmuştur” denildi.
“ZİMMET SUÇU”
Dilekçede, Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı görevine getirildikten sonra kiraladığı daireye bakanlığın bütçesinden 380 bin TL harcaması hakkındaki haber hatırlatıldı ve Pekcan’ın eşi ile ortak olduğu şirketin gümrüklerde yüzde 8, rakiplerinin yüzde 18 oranında KDV ödemesi hakkında ise, “Ruhsar Pekcan bakanlık görevini kullanarak eşi lehine zimmet suçu işlemeye de devam etmiş gözüküyor” denildi.
HKP avukatları dilekçede Ruhsar Pekcan hakkında soruşturma yürütülerek kamu dava açılması talep edildi.
“BENİM ŞUAN OTURMUŞ OLDUĞUM EVİN FİYATI BİLE 380 BİN LİRA DEĞİL”
Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.
Çolak şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Ticaret Eski Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında bir suç duyurusunda daha bulunduk. Biliyorsunuz daha önceden eşinin şirketindeki dezenfektanları bakanlığa satması ortaya çıktı ve Tayyip Erdoğan da bu bakanı görevden almak zorunda kaldı. Fakat sonradan bu bakanın suçları gündeme geldi.
Bu suçlardan bir tanesi, kendisi bakan olur olmaz bakanlığın karşısında kiraladığı dairenin dekorasyonunu yapıyor 380 bin liraya. Bu 380 bin lira gerçekten uçuk bir rakam ve bakanlık bütçesinden yaptırıyor. Benim şuan oturmuş olduğum evin fiyatı bile 380 bin lira değil. Bir iç dekorasyon nasıl bu kadar olur. Onu çok fazla irdelemesek bile sadece bakanlık bütçesinden bu masrafları yapması bakan açısından suç oluşturur.
Kaldı ki kendisi bakanlık görevinden alındıktan sonra daireyi boşaltması istendiği halde de:“O kadar masraf yapıldı ki iki ay sürem daha var burada kalayım” diye pişkin pişkin kamu malı hırsızlığına devam ediyor. Sanki cebinden yapmış gibi masrafları.
Bu nedenle Ruhsar Pekcan hakkında TCK’nin 250. Maddesinde öngörülen irtikâp suçundan suç duyurusunda bulunduk. Çünkü 380 bin liralık harcamayı kamuya yıkmıştır.
Bunun dışında KDV hırsızlığı noktasında da TCK 247’de öngörülen zimmet suçundan. Kamu Görevlisinin Ticaret yapması da suçtur. TCK 259’da suç olarak tanımlanmıştır. Ve usulsüz atamaları nedeniyle de görevi kötüye kullanmak suçlarından Halkın Kurtuluş Partisi olarak suç duyurusunda bulunduk.”
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/hkpdenruhsarpekcanailiskinsucduyurusuh180882.html
Eygi'den İslamcılara büyük suçlama: "Dinleri para, kıbleleri karı olmuş"1092 izlenme
Cem Toker, kendisini yayına çıkaran Akit Tv'nin programcısını canlı yayında perişan etti !2172 izlenme
Erzurum’da infial yaratan olay sonrası müftü devlet töreniyle uğurlandı!26 izlenme
AHBAP'ın yardımlarını engelleyenler kendi AHBAPlarına ses çıkarmıyor55 izlenme
Süte büyük zam!38 izlenme
Ayçiçek yağının fiyatı tavan yaptı, markette ucuz bulan stokluyor: 460 lirayı aştı18 izlenme
CHP'den AKP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işten çıkarmalar başladı iddiası17 izlenme
İskenderun Belediye Başkanı AKP'li Seyfi Dingil' mitingde küfür etti !1128 izlenme
Virgin’de milyarlarca dolarlık karanlık! Sayıştay'ın ortaya çıkardığı kredi olayında soru işaretleri artıyor
Suudilere sattılar battı (!) Banka desteğiyle ayakta kalan Türk Telekom kâr rekoru açıkladı
CHP’li Başkan sinirlendi: Hırsızlığınızı yolsuzluğunuzu her yerde açıklayacağım!
CHP'li vekil Özgür Karabat'tan bomba iddia! "Diğer ülkelere et ve süt ürünleri daha ucuza satılıyor"