Home
07 Ağustos 2025 ( 9 izlenme )
Reklamlar

HÜDA PAR'lı siyasetçiden 'sahte diploma' savunması: "Bilmiyordum"


Sahte diploma skandalında adı geçen HÜDA PAR'lı Ferhat Uzun, sahte diplomadan bilgisi olmadığını, tesadüfen fark ettiğini öne sürdü.



Türkiye'nin gündemine oturan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'sahte diploma' soruşturmasında ismi geçenlerden biri de HÜDA PAR'lı Ferhat Uzun oldu. İddianamede Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden sahte diploma sahibi olduğu belirtilen Ferhat Uzun, 26 Mayıs 2025 tarihinde tutuklanıp 2 ay sonra tahliye edildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, soruşturma dosyasına göre, Uzun'a ait telefon kayıtları sahte mezuniyet belgesinin oluşturulduğu gün olan 3 Mart 2024 tarihinde Uzun'un telefonundan 11 kez mezun mezun belgesi sorgulaması yapıldığını gösteriyor.

TESADÜFEN FARK ETMİŞ

Uzun ifadesinde bunu tesadüfen fark ettiğini öne sürdü. Mezuniyet kaydı olduğunu Umut Kervanı isimli bir yardım derneğine üyelik işlemleri esnasında edevletten mezun belgesi sorgulama işlemleri yaparken fark ettiğini savunan Uzun'un sonrasında çevresine bu konu ile ilgili danıştığında yanlışlık olabileceği yönünde hareket ettiğini anlattığı iddianamede yer aldı.

Uzun sahte diploma oluşturulmasının ardından adına gazeteye kayıp diploma ilanı verilmesine ilişkin ise bundan da bilgisi olmadığını söyledi. Uzun, yasa dışı olarak oluşturulan mezuniyet diplomasının kayıp olduğuna dair kendi adı ve TC kimlik numarası ile kayıp ilanını ne amaçla gazetelere verdiği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

TELEFONUNFAKİ MESAJLARI DA İNKAR ETTİ

İddianamede yer alan delillerden bir diğeri de Uzun'un telefon rehberinde inşaat mühendisi olarak kayıtlı bir kişiye attığı mesaj. Mesajda şöyle deniyor:

"Ahmet abi artık seninle meslektaş olduk Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat mühendisi Allah razı olsun (…) sen gel benim yanıma takıl seni bir yere yerleştiririz Allah'ın izniyle bir firmada şantiye şefliği yaparsın."

DW Türkçe'ye konuşan Uzun, hakkındaki iddiaları reddederek oluşturulan diploma için "Ne edevletten indirildi, ne kullanıldı, ne herhangi bir yere verildi" şeklinde savunma yaptı. Telefonunun başkaları tarafından da kullanıldığını iddia eden Uzun, "Bu mesajı kimin attığını, emin olun bilmiyoruz" dedi.

İddianameye göre Uzun'un telefonunda sahte diploma satın alınması ve ücretinin ödenmesine dair mesajlar da yer alıyor.

TELE1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Binali Yıldırım'dan ilginç sözler: Gerçekte mağdur olan benim İstanbul sığınmacı deposu haline geldi Yunan sanatçı Atatürk posteri ve Türk Bayrağı var diye konsere çıkmak istemeyince, cevabı İzmir halkı İzmir Marşı'yla verdi! Sedat Peker cephesinden çok net açıklama!