Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in 6 Ağustos'ta Tuzla'da mitingdeki konuşmasında İBB soruşturmasında rüşvet iddiasıyla ilgili olarak adı geçen avukat Mehmet Yıldırım dün gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ‘nüfuz ticareti' suçundan gözaltına alınan avukat Yıldırım bugün İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Avukat Mehmet Yıldırım, ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Yıldırım'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.
'BAHSİ GEÇEN İBB DOSYASINDA BENİM KESİNLİKLE BİR MÜDAHİLİM YOKTUR'
Mehmet Yıldırım'ın savcılıkta verdiği ifadesinde, "Bana iftira atılmaktadır. Benim avukat olduğum doğrudur. Ben hayatım boyunca kimseden mesleğim haricinde para almadım. Kimsenin ismini, adını kullanmadım. Bahsi geçen İBB dosyasında benim kesinlikle bir müdahilim yoktur. Bu dosyaya ilk dahil oluşum 27 Nisan 2025 tarihinde Naim Erol Özgüner’in gözaltına alınması ile başlamıştır. Bahse konu dosyada benim vekaletimin olduğu kişi Naim Erol Özgüner’dir. Kendisinin bu dosyalardan önce de avukatıydım. İBB operasyonu kapsamında kendisi alınmıştır ve tutuklanmıştır. Kendisinin suçsuz olduğuna inanıyorum. Etkin pişmanlıktan faydalanmıştır. Naim Erol Özgüner’den avukatlık ücreti olarak 2 Milyon TL + KDV aldım. Onun da faturalarını ve makbuzlarını kestim. Cem Çelik günün birinde yanıma geldi. Hakkında yakalama kararı olduğunu duyduğunu, kendisinin de avukatı olmamı istedi. Kendisine hukuki yardımda bulunabileceğimi, ancak İBB dosyası kapsamında konumunu bilmediğimi ve eylemlerle hangi şekilde bağlantılı olduğunu anlatmasını istedim. Kendisinin Murat Gülibrahimoğlu ve Fatih Keleş’in şirketlerinin mali müşaviri olduğunu, Fatih Keleş’e devredilecek şirketlerin ve 125 milyon TL para transferini içeren dekontlarını sunabileceğini söyledi. Ben de İstanbul Adliyesi’ne gelerek ilgili dosya savcısına makamında Cem Çelik’in bana anlattıklarını vekalet ilişkisi içerisinde, hukuki çerçevede anlattım. İlgili dosya savcısı bir gün belirledi. Ben de belirlediği günde Cem Çelik’i getirdim, ilgili dekontları dosyasına sundum. Birkaç ay sonra eksik ve yanıltıcı bilgiler beyan ettiği için tutuklandı. Cem Çelik, Murat Gülibrahimoğlu’nun mali müşaviri olması hasebiyle Yağmur, Adem, Volkan, Yener isimli şahısları beyan vermek üzere getirdi. Ben bu süreçlerde ilgili dosya savcısı ile mecburen makamda görüşmek zorundaydım" dediği öğrenildi.
'MESLEĞİM BOYUNCA HİÇ BİR SAVCIYLA DIŞARDA GÖRÜŞMÜŞLÜĞÜM YOKTUR'
Yıldırım'ın ifadesinde, "Cem Çelik’ten tüm bu hukuki işlemler için avukatlık vekalet ücreti kapsamında 150 bin ABD Doları para aldım. Ayrıca Yener’den bir lira para talep etmedim, gidip görüşmüşlüğüm yoktur. Zaten cezaevine girişler kayıtlar altına alınmaktadır. Basında bahsedilen 70’ten fazla etkin pişmanlıkta bulunan kişi vardır. Ben yukarıda bahsettiğim kişiler haricinde kimseyle görüşmedim. Kimsenin avukatlığını yapmadım. Kimsenin ailesi ile görüşmedim. Para karşılığı kimseye böyle bir vaat vermedim. Benim mesleğim gereği müvekkillerimin menfaatini korumak amacıyla hakimler ve savcılarla makamlarında hukuki çerçevede müvekkillerimin hukuki durumunu görüşmem zorunludur. Meslek hayatım boyunca benim hiçbir savcı ile dışarıda görüşmem olmamıştır. Soruşturma savcılarından bir talimat almam mümkün dahi değildir" dediği öğrenildi.
'KAYDEDİLENLERİN NE OLDUĞUNU BİLMEMEKLE BİRLİKTE KESİNLİKLE ARKASINDAYIM'
Yıldırım'ın ifadesinde, "Bahse konu ses kaydını Yener Torunlar’ın oğlu Doğukan’ın aldığını tahmin ediyoruz. Basında bahsedilen ses kaydı, Doğukan’la aramda geçen konuşmaya ilişkin olabilir. Doğukan’ın bunu harici bir telefonla kayıt altına aldığını düşünüyorum. Kesinlikle benim hukuk dışı bir konuşmam yoktur. Bahse konu konuşmada hatırladığım kadarıyla firarda olan Murat Gülibrahimoğlu’nun gelmesi halinde babası olan Yener Torunlar’ın tahliye olabileceğini hukuken mümkün gördüğümden bahsetmiştim. Bu şekilde tavsiye vermemin sebebi, Yener Torunlar’ın Murat Gülibrahimoğlu’nun koruma ya da idari müdürü olması sebebiyledir. Aramızda kesinlikle para konuşması geçmedi. Murat Gülibrahimoğlu hala firaridir. Benim müvekkillerim ile görüşmelerim ses kaydına alınmış olabilir. Ben kaydedilenlerin ne olduğunu bilmemekle birlikte kesinlikle arkasındayım. Bahsedilen ses kayıtlarında bir TL veya herhangi bir para, menfaat ya da aklınıza gelecek herhangi bir şey geçiyorsa an itibarıyla istifamı veririm. Benim kesinlikle müvekkil ilişkisi içerisinde usulsüz bir şekilde basında yer alan konuşmaları yapma ihtimalim yoktur. Ben böyle konuşmalar yapmadım. Kimseyi yönlendirmedim. Bana gelen kişiler yukarıda anlattığım gibidir" dediği öğrenildi.
Tele1
Gülşen'i hedef alan imam hatip derneği yetkilisi Boğaziçi Üniversitesi'nde kadroya alındı!31 izlenme
İmam, 400 kişinin sığındığı caminin kapılarını kilitledi, depremzedelerin kendi istekleriyle çıktığını iddia etti!55 izlenme
Muhittin Böcek'in mektubu Antalya'da okundu: "Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak!"25 izlenme
Bahçeli'nin azarladığı gazeteciyi MHP'liler aradı: 'Benim üzerimden başkalarına mesaj verdi gibi yorumlar duydum'17 izlenme
Adana, Kırklareli ve Edirne'den teker teker kötü haberler geliyor23 izlenme
CHP, AKP'nin kalesi Konya'ya gidiyor: Özgür Özel'den tarihi çağrı!34 izlenme
Falyalı'nın kasası öldürülmüştü! Hollanda polisi her yere 'Aranıyor' afişleri astı28 izlenme
Son seçim anketi: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçti!34 izlenme
Her Taşın Altında Palalı Sabri!
HKP'den Hilmi Güler, Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun hakkında suç duyurusu!
'Ölüm Oteli'nin resepsiyon görevlisinden korkunç itiraf: 'Hiç çalışmıyordu’
Çanakkale’de büyük yangın: Saatlerdir söndürülemedi, yerleşim yerleri boşaltılıyor