TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan HÜDAPAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Şeyh Sait'i savundu.
“Şeyh Sait Efendinin asaletinin zekâtı hepinize yeter ve artar” diyen Ramanlı, Şeyh Sait'in İngilizlerle iş birliği yapmasının bir iftira olduğunu ve "İngilizlere benzeyenlerin İstiklal Mahkemesi ekibi olduğunu" öne sürdü.
Ramanlı, Şeyh Sait ile ilgili savunmasına 'tam gaz' şöyle devam etti:
“Öncelikle şunu ifade etmek lazım, Şeyh Sait bir İslam kahramandır. Bizler tarihe, tarihi şahsiyetlere ve olaylara bakarken oradan ibret almak için, yanlışların tekrarlanmaması için ve doğrularda buluşmak için bakarız. O şekilde okur ve tanırız. Geçmişte bu ülkede çok acılar yaşandı, çok sıkıntılar çekildi. Ama bugün o tarihi olaylardan ders çıkarmak yerine, bu tarihi olaylar bir daha yaşanmasın, kardeşliğimiz pekişsin, birliğimiz daim olsun ve toplumsal barışı tesis edelim demek yerine o eski defterleri karıştırmak ve toplumun değerlerine hakaret ederek siyasi bir rant devirmeye çalışmak siyasetin büyük bir ayıbıdır. "
"Şeyh Sait Efendi ile ilgili yakıştırılan o sıfatlar da ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan tarafından Şeyh Sait Efendiyi asanlar hakkında düşünülüyor. Üstelik aynı gerekçelerle. Ben sadece o ileri sürülen yakıştırma ve hakaretlerden ikisine değinmek istiyorum. Şeyh Sait Efendinin İngiliz ajanlığı ya da İngilizlerle iş birliği yaptığı söylemi üzerinden bir iftira yürütülüyor. Elbette siyasal bilinci inkılap tarihi kitaplarından ibaret olanlar benim bu söylediklerime çok bir anlam veremeyebilirler ama sadece Şeyh Sait Efendi'nin fotoğraflarıyla onu asan o İstiklal Mahkemesi ekibinin fotoğraflarını gördüğünüzde kimin İngilizlere benzediğini, kimin İngilizlerden ayırt edilemediğini görmek gayet mümkün."
"İkinci husus elbette biz soyla sopla uğraşan bir siyasi hareket değiliz. Ama Şeyh Sait Efendi’nin de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselamın soyundan olduğunu ve o soyun sadece bizlerin bu dönemdeki milletvekillerinin değil bu meclise gelmiş geçmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli olduğu, o asaletin zekatının bile gelmiş geçmiş bütün milletvekillerine yeter ve artar olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.”
halktv.com.tr
Hakim karşısına çıktılar: Tutuklu bulunmayan Sedat Peker davasında yeni gelişme53 izlenme
Adalete güven kalmadı millet CİMER’e koşuyor!23 izlenme
"Yanılırsam şirketi kapatırım" demişti, yine anket açıkladı!971 izlenme
Aysun Kayacı yıllar sonra ilk kez görüntülendi! Görenler tanımakta güçlük çekti41 izlenme
Faturalar esnafa kepenk indirtti! 'Koronavirüse değil elektrik faturasına yenildik!'41 izlenme
Memurların zamlı maaş hesabı belli oldu: Öğretmen, hemşire, polis, doktor...10 izlenme
Dilek İmamoğlu'ndan 'iddianame' tepkisi: "İddianame henüz hazırlanma aşamasındayken sızdırılmaya mı başlandı?"9 izlenme
Ne hale geldik? Kuru fasulye ve mercimekte dışa bağımlıyız16 izlenme
Son seçim anketi: Cumhur İttifakı yüzde 40’ın altında!
Canlarını kaybeden Hatay'ın doğası da hedefte: Yandaş vakıf parka kepçelerle girdi, asırlık ağaçları kesti
İmamoğlu’nun diploma davasında duruşma günü belli oldu
Sivas’ta tabela krizi: AKP’li belediye ‘Cumhuriyet’ ifadesini kaldırdı!