Göçmenlerin, sınırlardan kaçak yollarla Türkiye’ye akın akın gelmelerine öfkelenen ve İstanbul’un farklı noktalarına, ‘Hudut namustur’ pankartı astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 genç dün akşam gözaltına alındı.
”Öfkeli Genç Türkler” imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.
“PİMAPENCİ REİS” ELEBAŞI SANILDI!
Öte yandan, emniyet ifadeleri sırasında gençlerden birinin telefon rehberinde “Pimapenci reis” şeklinde kayıtlı bir numarayı gören polisin, telefon sahibi gence, “Elebaşınız bu mu? Direktifleri bundan mı alıyorsunuz?” diye sorduğu, gencin ise “Yok abi pimapenci bu” dediği öğrenildi.

“VATAN SEVGİSİYLE GÖSTERMİŞ BİR REFLEKS”
Gençlerin savcılık işlemleri sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da gençlere destek olmak için adliyeye geldi: ‘Hudut namustur’ konusunda tartışılacak bir şey yok. Ormanlarımızı yakanlarla hesaplaşmak çok tabi bir refleks. Mültecilerle ilgili, biz de bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Mültecilerin, kontrollü bir şekilde ülkelerine gönderilmesini istemiştik. Genç arkadaşlarımızın vatan sevgisiyle göstermiş oldukları normal bir refleks. Nerede olurlarsa olsunlar, onlara destek olacağız. Dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar, arkadaşlarımızın yanımda olacağız.
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye bunu da gördü: “Hudut namustur” pankartı suç oldu. Sınırlarımızı koruyamayanlar, sınırlarımızın korunmasını isteyen gençleri gözaltına aldırdı” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “HUDUT NAMUSTUR yazan öfkeli genç Türkler gözaltında. Hudut namus değil midir? Bunu yazanlar genç değil midir? Türk değil midir? Ve sınırların delik deşik edilmesine öfkelenmemeleri mi gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hudutnamusturyazilipankartiasan6gencgozaltinaalindi6598287/
Halay'ın yapıldığı Şanlıurfa'da dolar düşerken de asgari ücret yükselirken de manzara değişmedi.27 izlenme
HDP'li Sezai Temelli'den Semra Güzel'in tutuklanmasının ardından skandal paylaşım: Bu memleketi kesinlikle başınıza yıkacağız100 izlenme
Çorum'da yürek burkan görüntü...80 izlenme
Şanlıurfa’da bin kişilik işe 44 bin başvuru!121 izlenme
Özgür Özel: "Ahmet Özer'in eşini duvara çarptılar"30 izlenme
Deprem sonrası HES felaketi uyarısı41 izlenme
Gazeteci Zülal Kalkandelen'i tecavüzle tehdit eden şahıs beraat etti!38 izlenme
Bilim insanları sonunda bunuda yaptı! Sperm ve yumurta olmadan insan embriyosu üretti!34 izlenme
İstismarcı şeyhin bir çocuğu daha taciz ettiği ortaya çıktı!
Halk erken seçim istiyor: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 10 puana çıktı!
Güllü'nün ölümündeki şüpheler artıyor: Müzik sesi yoktu, kızı 'abim attı' dedi
İngilizler, Gazze'deki çatışmaların çözümü için Türkiye'yi işaret etti: Dünya bunu dikkate almalı