Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirten 15 Temmuz gazilerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önündeki eylemi devam ediyor. Gaziler bugün de bakanlık önünde açıklama yaparak verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundular.
15 Temmuz gazileri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması sırasında kurulan 15 Temmuz Vakfı'nda çeşitli basın organlarının yöneticilerinin de kurucu olarak yer aldığı ve bu nedenle hak taleplerinin bu medya kuruluşları tarafından görmezden gelindiği vurgulandı. Ayrıca, eyleme katılan gazilerin 15 Temmuz Vakfı yöneticisi ve bir Cumhurbaşkanlığı çalışanı tarafından tehdit edilmesine de tepki gösterildi.
Darbe girişiminin üzerinden geçen 4 yıla rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden gaziler ve şehit yakınlarınıun yaptıkları basın açıklaması şöyle:
"Aile Bakanlığı önünde üç gündür ,üç güne rağmen hiçbir devlet yetkilisi sesimizi duymamıştı. Israrla sesimizi duymak istememektedirler. Dahası çağırdığımız bazı medya organları buraya ekiplerini göndermemişlerdir. Bunun sebebini araştırdığımızda ise gaziler ve şehit yakınları için kurulan vakfın mütevelli heyetinde Kanal D ve ATV gibi haber kanallarının müdürlerinin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Soruyorum size 2 tane medya organının genel müdürlerinin şehit yakınları ve gaziler için kurulan bir vakfın başında ne işleri var? Dolayısıyla sesimizi duyurmamıza engel olmak istemektedirler. Yine kamu kurumları üzerinden basın açıklamasına gelen şehit yakınları ve gazilere yoğun şekilde baskı kurulmak istenmektedir, soruşturma ile tehdit edilmektedirler, memuriyetlerinden ihraçla tehdit edilmektedirler. İtidarın adeta arka bahçesi olan gazi ve şehit yakını ile ilgili bir STK'nın başkanı dün WhatsApp durumundan yine buradaki adalet isteyen şehit yakınları ve gazilere "Vaziyet alın yakında fırtına kopacak arada kaynamayın " şeklinde açıklama yapıp tehdit etmiştir. Biz buraya özlük haklarımız için geldik. Bizler Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olmasına rağmen, devlet töreni düzenlenmeden defnedilen 7 gazinin sesini duyurmak için geldik. Toplam 10 Gazi'den 7'si törensiz defnedilmiştir. Bizler geçtiğimiz dönemde tüm kamu kurumlarında FETÖMETRE isimli sistemin uygulanmasını ve kamu kurumlarındaki tüm FETÖ'cülerin tamamen temizlenmesini istemiştik. Şehit yakınları ve gazilerimiz kamu kurumlarının neredeyse tamamında mobing ve baskı görmektedirler. Bizler bunun müsebbibi olarak tam temizlik yapılmayan FETÖ terör örgütü mensuplarının kamu kurumlarında hala var olduğunu anlıyoruz. Bizleri para için eylem yapıyormuşuz gibi lanse eden çeşitli kişi ve kuruluşlara da sesleniyoruz; bizim vatan sevgimizi sadaka ve zekatı bile sizin vatan sevginize toplamından fazladır. Biz siyasi hiçbir oluşumun gazisi değil devletimizin onurlu ve vakarlı gazileriyiz. 15 Temmuz direnişine "İkinci Kurtuluş Savaşı" diyenler 3 gündür sıcakta seslerini duyurmaya çalışan vatan evlatlarına kulaklarını tıkamışlardır. Cumhurbaşkanlığı personellerinden Ahmet Aslan isimli şahıs burada hak arayan eşitlik isteyen şehit yakınları ve gazilere sosyal medyadan ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler etmiştir. Tüm kamu personellerini şehit yakınları ve gazilere daha hassas ve saygılı olmaları için uyarıyoruz. Vatanına canını ve bedenini feda eden kahramanlara destek olmak isteyen tüm vatanseverleri her mecrada de bize destek olmaya davet ediyoruz."
Açıklama sırasında "Gaziye uzanan eller kırılsın", "FETÖ'ye karşı omuz omuza", "Söz söz söz verdin, 4 yıl oldu bir şey yok", "Vatan sana canım feda" slganları atıldı.
İzmir grevi bir kez daha çıkmaza girdi12 izlenme
Sinan Meydan: "Önce Suriyeliler, şimdi Afganlar... Demografi değişse ne mi olur?"55 izlenme
Türk Yıldızları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de selamlama uçuşu gerçekleştirdi20 izlenme
'Çöküş yaklaşıyor' diyen Çölaşan: Katar'a satılan liman son olmayacak55 izlenme
Ukrayna ordusu Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü vurdu!99 izlenme
TEİS üç grup ilaca dikkat çekti: SGK ödeme yapmıyor, hastalar tedavi olamıyor!19 izlenme
Yatay geçiş skandalı! Sınavsız, puansız tıp fakültesi!68 izlenme
Cumhurbaşkanlığı önünde belge protestosuna polis müdahalesi: 5 gözaltı357 izlenme
Eski İttifak ortağından AKP'ye zehir zemberek sözler: "Rüşvet, kibir ve haramdan millet usandı"
Son anket sonuçları açıklandı: AKP 19 yıl sonra ilki yaşadı, ikinci parti oldu!
Mansur Yavaş: "Gönderdiğimiz araçlar zaman zaman engellendi, valiler çekiniyor"
Bakan Koca açıkladı: 59.885 yeni vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetti, 71.545 kişi sağlığına kavuştu!