İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro projeleri için sağlanan dış kredilerin amacı dışında kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, finansmanların ilgili metro projelerinde kullanıldığı ve yapılan harcamaların Sayıştay tarafından onaylandığı belirtildi. İddialara karşı yasal yolların kullanılacağı duyuruldu.
Açıklamada iddialar "Yalan" ve "Gerçek" olarak nitelendirildi.
Açıklama şu şekilde:
"YALAN: Metro için alınan kredi finansmanı başka yerlerde kullanıldı
GERÇEK: İBB, 2019’da devraldığı ve finansmanı olmayan metro projeleri için bugüne dek 2,3 milyar Avro dış finansman temin etti, aynı tutarda ödeme yaptı. Bu finansmanlar; Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Belediye Meclisi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı onayıyla, uluslararası denetim ve şeffaflık kurallarına uygun şekilde sağlandı. Tüm harcamalar Sayıştay, Mülkiye Müfettişliği ve finans kuruluşları tarafından denetlendi.
Ataköyİkitelli, DudulluBostancı, ÇekmeköySultanbeyli gibi projeler, bu finansmanların doğrudan sonucu olarak hayata geçirildi. İBB olarak, dış finansmanların amacı dışında kullanıldığı yönündeki bu yalan ve iftira niteliğindeki yayınlarla ilgili hukuki süreç başlatılacak, kamuoyunu bilinçli şekilde yanıltan kişi ve kurumlar hakkında gerekli tüm yasal işlemler sonuna kadar yürütülecektir."
Türkiye'nin yeni kaymakamları bunlar olacak! AKP'li siyasetçi ve bürokratların yakınları, bazı cemaatlerden referans alanlar sınavı geçti48 izlenme
Süleymancılara ikinci dalga operasyonda 12 kişi gözaltına alındı17 izlenme
AA ve DHA’dan kızını ve torununu kaybeden kadına sansür: Bakan eleştirisi sansürlendi, belediye kaldı!36 izlenme
Gazeteci Fatih Altaylı gözaltına alındı33 izlenme
Mutfak ekibinin o hatası 78 kişinin canına mal oldu!29 izlenme
1 dilim fıstıklı baklava kaç lira? En büyük banknot 4 tanesine yetmiyor40 izlenme
KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat: "Erdoğan'ın Kıbrıs müjdesi mantık dışı ve komik bulundu"70 izlenme
AKP'de istifalar geliyor, ihraçlar durduruldu!198 izlenme
Dilan ve Engin Polat’ın avukatı: "Kara para aklama olduğu kanıtlanırsa davadan çekilirim"
Yağdanlığın bu kadarına da pes! Kadın Kolları Başkanı’ndan Erdoğan’a: Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin
Ahmet Davutoğlu: Korkmadan konuşun
Mermiye indirim yaptılar 'Hayırlı olsun' diye duyurdular!