İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açtığı dava sonucunda, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak'ın yönetimindeki Tay GroupAstay Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilecek olan “Private Residences İstanbul at Etiler” rezidans projesinin imar planı iptal edildi. Mahkeme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayladığı planın Boğaziçi Kanunu'na aykırı olduğuna ve İstanbul'un siluetine zarar vereceğine karar verdi.
2021 yılında hazırlanan imar planı değişikliği, Etiler'deki yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan rezidans projesinin inşaat haklarını genişletmeyi hedefliyordu. Deprem riski nedeniyle yıkılan 60 yıllık Belediye Sitesi'nin bulunduğu parseller, konut imarından çıkarılarak ‘ticaret ve konut’ fonksiyonuna alınmıştı. Plan, emsal olarak inşaat hakkını 1.6 olarak belirlerken, yapı yüksekliğini zemin artı 7 katla sınırlamıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planın şehircilik ilke ve esaslarına aykırı olduğunu belirterek itirazda bulundu. İtirazı reddedilen İBB, konuyla ilgili dava açtı. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, İBB’nin itirazını reddeden kararın ve imar planının hukuka uygun olmadığına karar verdi. Mahkeme, 26 Nisan 2024 tarihinde oybirliğiyle imar planının iptaline hükmetti.
Kaynak:halktv.com.tr
Demirören belgeleri Sayıştay raporuna girdi! "Milyonlarca kişinin hakkı var"53 izlenme
İddia… Yer Ankara! İstismarı araştıran öğretmen görevden uzaklaştırıldı!83 izlenme
Kızılay Şube Başkanı'nın şirketleri, AKP'li belediyelerden 13 yılda 104 ihale aldı32 izlenme
3 yılda İBB'ye 3 milyon 474 bin maliyeti olan derneğin protokolü iptal edildi!127 izlenme
Mansur Yavaş: "İsrail'de bugünlerde çok konuşuluyor! Buradan ikaz ediyorum"20 izlenme
Bursa Osmangazi'de Arapça tabelalar kaldırılmaya devam ediliyor36 izlenme
Rize'de ekmeğe dev zam37 izlenme
CHP 'mazbata' için tarih verdi93 izlenme