Büyük can kayıpları ve yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, AKP iktidarının 2018 seçimleri öncesi yürürlüğe koyduğu "İmar Barışı" yeniden gündeme geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, 'İmar Barışı' ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gökçe, "İmar Barışı ile ilgili kanunun geçici 16'ıncı maddesine göre elde edilecek gelirin 'deprem ve afet risklerine hazırlık kapsamında ve kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere' bütçeye kaydedilmesi gerekiyordu" dedi.
'4.1 MİLYAR DOLAR'
"Peki ne kadar para toplandı ve nereye harcandı?" diye soran Gökçe, şunları söyledi:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıklamasına göre İmar Barışı kapsamında toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin ödeme gerçekleştirildi. Dönemin ortalama dolar kuru ile hesaplarsak yaklaşık 4,1 milyar dolar ediyor.
"Bu parayla 2019 fiyatlarıyla 190 bin 662 konut üretilebilirdi" ifadesini kullanan Gökçe, "6 m2 boyutunda 190 bin 662 konut ile ortalama 629 bin 183 vatandaşımız sağlıklı, nitelikli, güvenli konuta kavuşmuş olurdu. Anayasa'nın 57'inci maddesi çerçevesinde bu görevdir." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu: "13 Şubatta Açıklayacağız"24 izlenme
'AKP'den istifa ettim hain ilan edildim, tehditler aldım' diyen vatandaşın olası erken seçim tahmini 'Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmeye mahkum!'84 izlenme
Vatandaşın yüzünü güldürecek teklifleri iktidar reddetti!124 izlenme
İşte AKP yüzyılı! İPA verileri ortaya koydu: İstanbullular borç batağında25 izlenme
Bakan Fidan “üretim başlayamayacak" demişti: Endonezya’ya satılan KAAN’lar ne olacak?10 izlenme
Türk-Yunan savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı190 izlenme
Kuran kursunda kolonya ile çocuk yandı! İfadeleri pes artık dedirtti!43 izlenme
Tabip Odası başkanlarından çarpıcı uyarı: Daha kötü günler bekliyor!100 izlenme