İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede konut sektörünün önde gelen isimlerinden Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya şüpheli sıfatıyla yer aldı.
AKP iktidarında Avrupa Konutları markasıyla İstanbul'da çok sayıda projeyi hayata geçiren Süleyman Çetinsaya hakkında, Şişli'deki konut projesi ve Boğaz'daki eviyle ilgili olarak rüşvet verdiği iddialarına yer verildi.
Artaş İnşaat'ın Şişli'de eski Profilo AVM'nin bulunduğu alanda konut projesi yürüttüğü, projenin ikinci etabı için ruhsat alınması sürecinde Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın, Adem Altıntaş'ı devreye sokarak Çetinsaya'ya yönlendirdiği, Şahan'ın 2 milyon dolar ışıklandırma borcunun ödenmesi halinde ruhsatı vereceğini belirttiği kaydedildi.
Hazırlanan iddianamede Şahan'ın Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra Çetinsaya ile iletişimi belediye başkan yardımcısı Hakan Kandemir üzerinden yürütmeye devam ettiği ve Çetinsaya'nın ruhsat almak karşılığında ışıklandırma borcunu kabul ettiği belirtildi.
İddianamede, "nitekim şüpheli Süleyman Çetinsaya'nın İstanbul'un değişik bölgelerinde yaptığı inşaat ve tadilatlarda da suç örgütünün rüşvet taleplerini kabul ettiği de dikkate alındığında şüpheli Adem Altıntaş'ın beyanlarına itibar edilmiş ve rüşvet anlaşmasının yapıldığı anlaşılmıştır" ifadesi yer aldı.
Şüpheli sıfatıyla yer alan Süleyman Çetinsaya'nın rüşvet verme eylemine uyan TCK 252/1, 53 maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi.
İddianamede Süleyman Çetinsaya, Artaş İnşaat tarafından alınan Sarıyer Baltalimanı'nda alınan Boğaz manzaralı ev ile ilgili de şüpheli olarak yer aldı.
Boğaziçi İmar Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan evin inşaat işleriyle ilgili olarak itirafçılar avukat Süleyman Atik ve Yakup Öner'in beyanlarının sorulması üzerine Süleyman Çetinsaya 500 bin dolar rüşvet verdiğini kabul etti.
Çetinsaya ifadesinde, "(…) Bana okumuş olduğunuz etkin pişmanlıktan faydalanan Süleyman Atik ve Yakup Öner'in ifadelerini anladım. Bu ifadelerde geçen hususlar doğrudur. (…) Süleyman Atik’in ifadesinde beyan ettiği 500 bin dolar konusu ise Boğaziçi İmarda bulunan güçlendirme ruhsatı talebinin karşılanması için tarafımızdan 500 bin dolarlık A101 kartı talep edildi. O süreçte tam hatırlamamakla beraber söz konusu kartları belirtilen süre içerisinde temin edemediğimiz için bunların karşılığı 500 bin doları Süleyman Atik’e verdim. (…)” dedi.
Savcılık bu soruşturmada da Çetinsaya'nın "rüşvet verme" suçundan cezalandırılmasını istedi.
NEFES
Bakan Vedat Işıkhan: "Temmuzda asgari ücret zammı gündemde yok"23 izlenme
Şehir Hastanesi'nde skandal!415 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Son seçimim' açıklamasına sert tepki20 izlenme
İhale şampiyonu Nihat Özdemir bile isyan etti! "Yabancı sermaye Türkiye’ye sadece tatile gelir"32 izlenme
İşte utanç videosu! 'Bu ayıp AKP iktidarınındır, yazıklar olsun!'45 izlenme
Çiftlik Bank’ın ‘Tosunu’na dudak uçuklatan hapis77 izlenme
Kerem Kınık’ın kızının yaptığı ölümlü kazada yeni görüntüler ortaya çıktı38 izlenme
İşte AKP'nin kadına şiddetle mücadelesindeki tutumu!49 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 330.753’e, can kaybı 8.667’ye yükseldi!
Sayıştay’da denetim başındaki isim gitti!
Damat Berat Albayrak kadınlarla tokalaşıyormuş!
Trabzon'lu Lina Saka, Amerikan Matematik Olimpiyatı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak altın madalya kazandı: "Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkemize Nobel ödülü getirmek istiyorum"