Son yıllarda AKP'nin yönettiği ilçe belediyeleri, borçlarını ödemek için kaynak bulamayınca elindeki dini tesis alanlarını satmaya başladı. İstanbul'da cami satış furyasına Sancaktepe, Üsküdar ve Güngören'den sonra Esenler Belediyesi de katıldı.
Kemer Mahallesi'nde Güneştepe Camii'nin de bulunduğu arazi Esenler Belediyesi'nin vergi borcuna mahsuben yaklaşık 33 milyon 341 bin 8 lira bedel üzerinden Maliye Hazinesi'ne devredilecek.

Mehmet Tevfik Göksu
MECLİS'TEN GİZLEDİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki performansıyla dikkat çeken AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, önceki gün olağanüstü toplanan ilçe belediye meclisinden bir taşınmazın satışı için yetki istedi.
Gündem maddeleri arasında gayrimenkulün satışı hakkında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi yer alıyordu. Ancak, gayrimenkulle ilgili olarak toplantı öncesinde belediye meclis üyelerine bilgi verilmedi.
Esenler Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Kemal Şahin, SÖZCÜ'ye “Biz toplantı salonuna girene kadar gayrimenkulün satışı hakkında hiçbir şey bilmiyorduk. Normalde bu gayrimenkul satışı yapılırken komisyon raporu hazırlanır ve meclis üyelerine iki gün önceden rapor verilirdi. Pandemi sürecini fırsat bilip oldu bittiye getirdiler.

Kemal Şahin
Toplantıdan sonra yaptığım araştırmayla satılan yerin ibadet alanını gördüm” dedi. Olağanüstü meclis oturumu sırasında gayrimenkule ait ada parsel numarasının hızlıca okunup onay istendiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:
BELKİ İTİRAZ EDERLERDİ
*AKP'li meclis üyeleri dahil hiç kimse, neresinin satıldığını bilmiyordu. Dini tesis alanının satıldığını bilseler belki karşı çıkarlardı.
*Göksu borç ödemek için bugüne kadar belediyeye ait çok sayıda taşınmazı sattı. İlk kez ibadet alanı da satıldı. O da tepki görmemek için gizli kapaklı yapıldı.
*İbadet mekanını ticari bir mantıkla borç ödemesine konu etmek etik değil. Kültürümüz ve temel değerlerimizle örtüşmüyor ibadet yerini satmak kabul edilemez.

32 yıllık Güneştepe Camii, Esenler Kemer Mahallesi'ndeki 3 bin 922 metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. CHP'li Meclis üyesi Kemal Şahin, “Satışı oldu bittiye getirdiler” dedi.
Japon deprem uzmanı 'Yaşam üçgeninde mutlaka olmalı' diyerek açıkladı: 'Şimdiye dek duymadınız'34 izlenme
Emeklileri endişelendiren tablo: Emekli maaşı yüzde 33,6 azaldı52 izlenme
Akşener Esenyurt’tan meydan okudu: "Korkaklar! Ben buradayım"51 izlenme
Bakanın aile şirketi iflas mı etti?223 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal'dan kritik uyarı!87 izlenme
İYİ Parti'de FETÖ krizinin fitilini ateşleyen Ümit Özdağ'a bir şok daha!91 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan TRT'ye tepki: "Tek haberimizi yayınlamadı. Kul hakkı yiyorlar"46 izlenme
Mehmet Akif Ersoy'un babası konuştu: "Hiçbir şey bizim gündemimizi değiştirmemeli"34 izlenme
Kızılay’da 144 bin liralık alışveriş kartı kayboldu!
AKP koridorlarında bu fısıltı kulaktan kulağa dolaşıyor: Mehmet Şimşek'ten rahatsız olanlar operasyon mu çekti?
Geçici ateşkes yapılmıştı, ertelendi! Ukrayna tarafından flaş açıklama
Şimdi de AKP trolleri birbirine girdi!