İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu'nun önceki döneme ilişkin hazırladığı 50'ye yakın yolsuzluk dosyasının akıbeti merak edilirken, İBB müfettişleri yeni dosyalar üzerindeki çalışmaya devam ediyor. Müfettişler son olarak 2017'de Pendik'teki İBB'ye ait 15 bin metrekarelik arazinin, eğitim ve sosyal hizmet projelerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına İlim Yayma Vakfı'na bedelsiz olarak tahsis işlemini mercek altına aldı.
HABERSİZ PROTOKOL YAPILDI
Yapılan incelemede, İBB'nin bilgisi dışında vakıf ile Pendik Belediyesi arasında 2018 yılında ortak hizmet protokolü imzalandığı ve arazinin büyük kısmının tasarruf hakkının AKP'li ilçe belediyesine devredildiği görüldü. Arazinin 13 bin 500 metrekarelik kısmının Pendik Belediyesi Aydos Spor Merkezi olarak, bin 500 metrekarelik kısmının da İlim Yayma Vakfı tarafından İrfan Okulları olarak kullanıldığı belirlendi. Protokolün; vakfın öğrencilerinin sportif faaliyetlerde bulunması ve belediye adına sporcu yetiştirilmesi amacıyla imzalandığı belirtildi. İBB müfettişleri tarafından yerinde yapılan incelemede, havuz bölümünün pandemi nedeniyle kapalı olduğu, tenis kortları, basketbol sahası ve kütüphane bölümünün tadilat nedeniyle faal olmadığı sadece fitness salonunun açık olduğu öğrenildi. Tesis sorumlusunun, fitness salonunun 300 üyesinin bulunduğunu ve İlim Yayma Vakfı'na mensup hiçbir öğrencinin tesisten faydalanmadığını beyan ettiği aktarıldı.

Aydos Spor Merkezi 13 bin 500 metrekarelik alana sahip. Ve öğrenciler alınmıyor… Arazinin bin 500 metrekarelik kısmının da İlim Yayma Vakfı tarafından İrfan Okulları olarak kullanıldığı belirlendi.
İBB TEBLİGAT GÖNDERDİ
Müfettiş raporu üzerine İBB, parselin Pendik Belediyesi tarafından Aydos Spor Merkezi olarak kullanılan 13 bin 500 metrekarelik kısmının tahsis amacı dışında kullanılması nedeniyle tahliye edilmesi için işlem başlattı. Taraflara, 9 Kasım 2021'de taşınmazın 7 gün içinde boşaltılarak İBB'ye teslim edilmesi için ihtarname ve tebligat gönderildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ilimyaymavakfindanaydosspormerkezine6779437/
Peker’den sert tepki: “Size düşmanlığım bitmeyecek”59 izlenme
Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'taki bir marketin kamerasına böyle yansıdı177 izlenme
Şimşek'in bahanesi şaşırttı! Yumurtayı da mı don vurdu?21 izlenme
Çiftlik Bank’tan sonra Hurda Bank… Milyonluk vurgun yaptı!156 izlenme
İstanbul'da Türk bayrağını indiren adamı polis arıyor!28 izlenme
AKP kolları sıvadı: Seçim kararı böyle alınacak29 izlenme
"Mobbing'e uğruyorum" deyip canına kıyan savcı adayının odasından 3 not çıktı34 izlenme
İşsizlik yüzde 12’ye koşuyor!97 izlenme
İstanbul’un yönetimi bir felsefe değişimine muhtaç
AKP’liler ile İyi Partililer arasında kavga çıktı !
Türkiye’de umut bitti, geleceği Avrupa’da görüyorlar
Mitinge katılan Trabzonlu yurttaş: "Bundan sonra CHP’liyim. Gençlerin geleceği için buradayız. Emekliyiz, alıştık açlığa. Ama gençler emekli olabilecek mi diye kaygılarımız var"