İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu'nun önceki döneme ilişkin hazırladığı 50'ye yakın yolsuzluk dosyasının akıbeti merak edilirken, İBB müfettişleri yeni dosyalar üzerindeki çalışmaya devam ediyor. Müfettişler son olarak 2017'de Pendik'teki İBB'ye ait 15 bin metrekarelik arazinin, eğitim ve sosyal hizmet projelerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına İlim Yayma Vakfı'na bedelsiz olarak tahsis işlemini mercek altına aldı.
HABERSİZ PROTOKOL YAPILDI
Yapılan incelemede, İBB'nin bilgisi dışında vakıf ile Pendik Belediyesi arasında 2018 yılında ortak hizmet protokolü imzalandığı ve arazinin büyük kısmının tasarruf hakkının AKP'li ilçe belediyesine devredildiği görüldü. Arazinin 13 bin 500 metrekarelik kısmının Pendik Belediyesi Aydos Spor Merkezi olarak, bin 500 metrekarelik kısmının da İlim Yayma Vakfı tarafından İrfan Okulları olarak kullanıldığı belirlendi. Protokolün; vakfın öğrencilerinin sportif faaliyetlerde bulunması ve belediye adına sporcu yetiştirilmesi amacıyla imzalandığı belirtildi. İBB müfettişleri tarafından yerinde yapılan incelemede, havuz bölümünün pandemi nedeniyle kapalı olduğu, tenis kortları, basketbol sahası ve kütüphane bölümünün tadilat nedeniyle faal olmadığı sadece fitness salonunun açık olduğu öğrenildi. Tesis sorumlusunun, fitness salonunun 300 üyesinin bulunduğunu ve İlim Yayma Vakfı'na mensup hiçbir öğrencinin tesisten faydalanmadığını beyan ettiği aktarıldı.

Aydos Spor Merkezi 13 bin 500 metrekarelik alana sahip. Ve öğrenciler alınmıyor… Arazinin bin 500 metrekarelik kısmının da İlim Yayma Vakfı tarafından İrfan Okulları olarak kullanıldığı belirlendi.
İBB TEBLİGAT GÖNDERDİ
Müfettiş raporu üzerine İBB, parselin Pendik Belediyesi tarafından Aydos Spor Merkezi olarak kullanılan 13 bin 500 metrekarelik kısmının tahsis amacı dışında kullanılması nedeniyle tahliye edilmesi için işlem başlattı. Taraflara, 9 Kasım 2021'de taşınmazın 7 gün içinde boşaltılarak İBB'ye teslim edilmesi için ihtarname ve tebligat gönderildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ilimyaymavakfindanaydosspormerkezine6779437/
CHP'li vekil 2 sene önce FETÖ ve ABD'nin Montrö ve Kanal İstanbul planını ifşa etmiş!116 izlenme
Mansur Yavaş: O avukatın belediyeyi nasıl talan ettiğini açıkça gördük256 izlenme
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni16 izlenme
AKP, Devletin bütçesini seçimlere harcadı!214 izlenme
Temmuz zammında milyonlarca emekliye kötü haber!37 izlenme
Katliamda sır perdesi aralanıyor: 'Sur Katili'nin çantasından neler çıktı?51 izlenme
Seçim için 308 milyon oy pusulası260 izlenme
Anket sonuçları ortaya çıktı: AKP'ye İmamoğlu'nun faturası ağır oldu!54 izlenme