İktidar tarafından yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda banttan indirildi.
TOGG'un ilk siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. AKP destekçisi isimler muhalefetin TOGG sipariş etmesi gerektiği yönünde çağrılar yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Togg'dan 100 adet elektrikli araç taleplerinin reddedildiğini duyurdu.
İmamoğlu, TOGG tarafından kendilerine verilen yanıtı sosyal medya üzerinden paylaştı. İmamoğlu, "Tarihi Yarımada’da kullanmak için yerli ve milli TOGG’dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklamayla, TOGG’dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz" dedi.
TOGG tarafından İBB'ye verilen yanıt şöyle oldu:
Mart 2023 tarihi itibariyle yollara çıkacak akıllı cihazımıza olan ilgiyi gururla takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibariyle başlatacağız.
O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön sipariş dışında başka bir sipariş almadığımızı yenilemek isteriz.


Kaynak: Gerçek Gündem
Yurttaşlar sokağa çıktı, iktidar sessiz kaldı, Alaattin Çakıcı hedef gösterdi!62 izlenme
Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi tribünler: "YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA!"33 izlenme
Numan Kurtulmuş geri adım attı: "3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı perasyonudur"30 izlenme
İmamoğlu'ndan avukatına talimat: "Mağduriyetimi değil, cesaretimi gösterin"30 izlenme
Nişan yapılan mahallede koronavirüs vaka sayısı 81'e yükseldi!111 izlenme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı: "Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı"52 izlenme
İnteraktif haritayla: İşte satılan şeker fabrikaları!126 izlenme
Bakan Nebati'nin kardeşine ait şirket, üç ayda dokuz yeni şube açtı!48 izlenme
Bir TikTok kullanıcısı TRT’nin canlı yayınladığı Erdoğan’ın miting görüntülerini kendi evinin balkonundan çekip yayınladı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan 10 işçi geri döndü: "Mansur Yavaş sözünde durdu"
Anayasa Mahkemesi'nden tepki çeken karar
Instagram’a uygulanan erişim engeli kaldırılacak mı? Bilişim Uzmanı Füsun Nebil'den, Bakanlıktan edindiği kulis bilgisini açıkladı