Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 72 katlı 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanına inşa edilen projeye karşı çıkmıştı. Belediye ekiplerinin yaptığı denetimlerde, projede ciddi usulsüzlükler tespit edilmişti.
Belediye ekipleri, projenin mühendislik şartlarına göre 12 milimetre çapında olması gereken demirlerin bazı bölümlerde 10 milimetre olarak kullanıldığını ve iksa kazıklarının projeye aykırı şekilde değiştirilerek kullanıldığını belirleyerek inşaat alanına mühür vurmuştu.
72 katlı binanın müteahhitinin İBB soruşturmasında şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Projenin yüklenicisi Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müşteki olarak ifade verdi.
Birgün'de yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın müşteki sıfatıyla ifadesini aldığı ve iktidara yakınlığıyla bilinen Turanlı’nın iddiaları, İBB'de mühendis olarak çalışan ve danışman Yakup Öner’e yöneltildi. Öner, Turanlı’nın iddialarının iftiradan ibaret olduğunu ve hukuki haklarını kullanacağını söyledi.
Sözcü
'Türkiye'ye operasyon yapılsın' çağrısı!382 izlenme
Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu44 izlenme
Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı 'Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum !'350 izlenme
Erdoğan istedi, savcılık yerine getirdi: CHP’li 3 vekil hakkında yeni fezleke47 izlenme
Gözaltı kararı olan öğrenciyi evde bulamayan polis duvarı kırdı!93 izlenme
197 bin yabancı Türkiye’yi terk etti, en çok Afganlar geldi…106 izlenme
Adalet Bakanlığı’ndan adaletsiz sınav!79 izlenme
Peynire yüzde 30 zam! Çiğ süte gelen zam yürürlüğe girmeden etiketler değişti45 izlenme