ABD askerleri 15 yıl önce bugün Saddam Hüseyin’in Bağdat’taki heykelini devirmişlerdi. Saddam’ın kimyasal silahlara sahip olduğu iddiasıyla başlayan Irak Savaşı bölgede milyonlarca insanın yaşamını etkilemişti. Sonrasında ise ABD'nin Irak'la ilgili kimyasal silah iddialarının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.
2016 yılında BBC, Saddam heykelinin parçalandığı an orada olan bir Iraklıyla röportaj yapmıştı. Iraklı Kadim Şerif Hasan el Jaburi, yapılan kutlamalara katılmış, eline geçen balyozla heykeli parçalamak için heykelin bulunduğu alana gitmişti.
El Jaburi, “Saddam gitti ama onun yerine şimdi 1000 Saddam var” diyor ve ekliyor: “Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum.”
AKP'li Elitaş'a göre iktidar asgari ücreti düşük tutarak 'iyilik' yapmış
Esenyurt tekel bayi katliamı davasında görüntüleri izleyen anne gözyaşlarına boğuldu, katil ‘babalık içgüdüsü’ dedi
Kupon arazi satışı garantiye alındı
İmamoğlu’na ikinci soruşturma! Bu sefer düğünden
Sigaraya yapılan zammın ardından tütüne de zam geldi
Malatya'dan sonra Rize de sallandı: 4.7 büyüklüğünde deprem
Mehmet Demirkol'dan Mehmet Büyükekşi'ye tarihi Atatürk dersi: "Kimsiniz olum siz! Benim ulusum adına sen gidip Suud'la nasıl Atatürk pazarlığı yaparsın!"
Melih Bulu görevden alındığına inanamamış!
Irak askerlerine pazar gününe kadar süre verdiler: Amerikalılarla aranıza 1 km mesafe koyun!
'Alevi köyüne okul yaptırmam' diyen milli eğitim müdürü Meclis gündeminde!
Thehiddengod1 lakaplı Kawhi Leonard’dan Korkunç İddialar 14 Ağustos ve 9 Ağustos’a Dikkat
AKP çalışan anne babalara da düşman! İşte CHP'li belediyelere kreşleri kapatın talimatının belgesi
Erdoğan muhalefeti HDP'yle işbirliğiyle suçlarken, AKP adayından HDP seçim bürosuna ziyaret!
Türk Tabipleri Birliği'nden Fahrettin Koca'ya 'vaka sayısı' yanıtı '28 bin vaka da gerçeği yansıtmıyor!'