İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik 'mali suçlar' soruşturması kapsamında 19 Mart’ta tutuklanan İş İnsanı Adem Soytekin, cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’ne 100 milyon TL'lik maddi manevi tazminat talebi ile bireysel başvuruda bulunduğunu açıkladı.
Soytekin'in cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:
“Haksız tutuklanmam, mal varlığıma tedbiren el konulması ve şirketlerime kayyım atanmasının Anayasa ile teminat altına alınan, kişi hürriyeti ve güvenliği, mülkiyet hakkı ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddiası ile Anayasa Mahkemesine avukatlarım aracılığı ile bireysel başvuruda bulunulmuştur.
Hak ihlallerinin telafisi maddi ve manevi olarak mümkün değilse de 100.000.000 TL maddi manevi tazminat talebi tarihe not düşme adına talep edilmiştir.
Anayasa Mahkemesinden beklentimiz tedbir talebimiz doğrultusunda incelemenin öncelikle yapılması ve hak ihlallerine ivedilikle son verilmesidir.”
halktv.com.tr
Susuz kalan depremzedeler bidonlarla AKP'li belediye binasını bastı!22 izlenme
KPSS soruşturması sürüyor: Yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışı inceleniyor!53 izlenme
‘Malazgirt ve Afrin’ dediler iki günde 200 bin TL aldılar!135 izlenme
Sonbaharda baskın seçim gelir mi? Siyaset kulislerinin konuştuğu baskın seçim senaryosu22 izlenme
CHP’nin 28.6 milyar liralık projeleri bir imzaya takıldı!48 izlenme
‘Bu cadde benim’ diyerek, tel çekip yolu kapattı75 izlenme
Trump’tan İran'a tehdit gibi uyarı: 'Yeniden bombalayabilirim'30 izlenme
Kanal İstanbul için yapılan tren hattı ihalesi iptal!36 izlenme
Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yarattığı tablo: ‘Kayıp 8.4 milyar euro!’
Muhalefetten tarihi buluşma: 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldi
Erman Abi’nin zammından istiyoruz
CHP'li Orhan Sümer: "Suriyeliler topluma ayak uyduramıyor, Türk öğrenciler okullarda azınlık olmaya başladı"