İBB personelinin maaşını aldığı Vakıfbank, gelecek 3 yıl için maaş ödemelerine yönelik açılan ihaleyi kazanmıştı. Ancak ihale, evrak eksikliği gerekçe gösterilerek iptal edildi. Personelin maaş ödemesinin yapılacağı banka, bugün yapılacak ihaleyle tekrar belirlenecek.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Belirlenen sürede personele en çok promosyon verecek olan banka, ihaleyi kazanacak.
İBB personelinin büyük çoğunluğunun maaşlarını aldığı Vakıfbank'ın, MetGün İnşaat'a yaptığı 565 milyon liralık ödeme, belediye yönetimi tarafından kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'nde şu ifadeler yer alıyor:
Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez.
Yurt dışından alınan kredilerin bekletildiği hesaplara yapılan işlemle birlikte, İstanbul'da metro yatırımı için ayrılan kaynak, geçmiş dönem yapılan asfalt çalışmalarına gitmiş oldu.
MetGün İnşaat'a yapılan ve kanuna aykırı olduğu belirtilen ödeme, İBB ile Vakıfbank arasındaki ilk gerilim de değil. Koronavirüs salgınında ihtiyaç sahiplerine yardım için toplanan bağışlar, İBB'nin Vakıfbank hesabına yatırılmıştı.
Ancak İçişleri Bakanlığı hesaplara bloke koydurmuş, Vakıfbank da toplanan bağışların kullanılmasına izin vermemişti.
Ayrıca, Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra, bir çok kamu kuruluşu, İBB'ye ait Hamidiye Su ile yapılan anlaşmayı iptal etmişti. Anlaşmayı iptal eden kurumların arasında Vakıfbank da yer alıyordu.
https://www.gercekgundem.com/istanbul/196953/ibbvakifbankinkazandigiihaleyiiptaletti
Ölen Somalı madencinin eşi: Eşimi tekrar öldürdüler93 izlenme
Pfizer ve BioNTech’in Covid-19 aşısının fiyatı belli oldu136 izlenme
Bursa'daki orman yangını Balıkesir'e sıçradı: Yerleşim yerleri tehlikede28 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları 'Burhan Kuzu' tartışmalarını alevlendirdi! Fatih Altaylı'ya neler söylemişti?53 izlenme
PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar28 izlenme
Zamlar önce Cumhur İttifakı'nı sonra AKP'yi çatlattı43 izlenme
Skandal! Meclis’te tacize soruşturma325 izlenme
3 bin eski vekile büyük kıyak! Milletvekillerine trafik kurallarını çiğneme özgürlüğü25 izlenme
İran'daki Ahlak polisi gibi: Otobüs durağında birbirlerini öpen gençlere neredeyse saldırıyordu!
AKP hükümeti 85 milyondan topladığı vergileri Cumhur İttifakı belediyelerine aktardı! CHP’li belediyeler ise projelerine kaynak bulamıyor...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle: İl başkanlarına rest
Cennet koyu, maden tozuyla mahvettiler