Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'mutlak butlan' yönetiminin gelmesiyle başlayan kriz ve yeni gelişen siyasi tablo sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'nin eline geçmesi olasılığının bulunduğu iddia edildi.
Kritik iddiayı aktaran isim ise TV 100'deki "Buket Aydın ile Doğrudan" programında Nefes gazetesi yazarı Aytunç Erkin oldu. Erkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 185 CHP'li meclis üyesi olduğuna, ve bunlardan 40'a yakının da Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler olduğuna dikkat çekti.
"FARKLI SONUÇ İHTİMALİ YÜKSEK"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Ahmak Davası"nda verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde ortaya çıkacak duruma işaret eden Erkin, "Bu 40 meclis üyesinin bir yer değiştirme sürecinde, Ekrem İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası' sonuçlanmasıyla birlikte siyasi yasak geleceği için mecliste belediye başkanlığı seçimi yapılacak. O zaman farklı bir sonuç çıkma ihtimali yüksek diyorlar" dedi.
YARKADAŞ: İBB KAYBEDİLMEYECEK
Erkin'in bu sözleri üzerine, CHP'deki mutlak butlan yönetimine yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, "Bu kaygı YENİ Partililerde de CHP'de de var. O yüzden Ekrem İmamoğlu da bu tartışmaya müdahil oldu. Dün (26 Temmuz) İstanbul'da yüzden bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Sanırım YENİ Parti'yle CHP'nin ilk uzlaşması burada olacak İBB'nin kaybedilmemesi için. İBB hiçbir koşulda AKP'ye kaybedilmeyecek" açıklaması yaptı.
tele2haber.com
Boğaziçili sanatçılar ve yazarlardan ortak bildiri "Öğrencilerin yanındayız"51 izlenme
Corona virüsü aşısında Türkiye’ye kötü haber: ‘Çin aşısı olana AB vizesi yok’ iddiası52 izlenme
Yandaş yazar sapıkları deşifre edenleri böyle suçladı! "Hepsi 28 Şubatçı"153 izlenme
Trump’ın mektubu sonrası ABD Başkanı Roosevelt’in Atatürk’e mektubu tekrar gündemde! İşte o mektup403 izlenme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in eşinin fotoğrafını paylaşan kişi gözaltına alındı!39 izlenme
Bilim kurulu üyesi normalleşme tarihini verdi102 izlenme
Özgür Özel CHP'nin oy oranını açıkladı, 'erken seçim' için tarih verdi28 izlenme
Kira fiyatları uçuyor İstanbul göçüyor! ‘Bir saat sonrası bile belirsiz’44 izlenme