İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümete yakın Yeni Şafak ile gazetenin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül’e açtığı tazminat davasını kazandı.
İBB Başkanı İmamoğlu, Yeni Şafak gazetesinin hakkında yaptığı “FETÖ projesi” ifadelerinin yer aldığı haberler üzerine avukatı Sercan Polat aracılığıyla dava açmıştı.
Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucunda, mahkeme İmamoğlu’nu haklı buldu ve Yeni Şafak ile İbrahim Karagül’ü tazminata mahkum etti. Mahkeme, davalılardan 5 bin TL ve İbrahim Karagül’ün 2 bin 500 TL manevi tazminat ödemesini hükmetti.

İSTİFA KARARI ALMIŞTI
2018 yılında TV Net, Gerçek Hayat ve Derin Ekonomi dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinden alınan İbrahim Karagül, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de 31 Aralık tarihi itibariyle bırakacağını duyurmuş.
Karagül konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından "Sekiz yıl önce güzel başladık, güzel bitirdik. Yeni Şafak’a ve Albayrak Medya Grubu’na minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 2021’in güzel başlangıçlara açılması dileğiyle" açıklamasını yapmıştı.

https://www.gercekgundem.com/siyaset/240311/ibrahimkaragulekotuhaberekremimamogluactigidavayikazandi
Kırşehir Valiliği’nden ‘dini içerikli ant’ açıklaması: Soruşturma başlatılmıştır106 izlenme
Çocuklar kimlere emanet! Tarihi okulun müdürü, istismarı örtbas etmeye çalıştı tepki gösterenlere hakaretler yağdırdı!27 izlenme
İBB'nin yardım götürdüğü '2 aydır işsiz olan' vatandaşın anlattıkları memleketin durumunu özetledi !349 izlenme
Dışişleri Bakanlığı, AKP’nin arka bahçesi haline geldi! İşte atanan isimler55 izlenme
Malatya sallanmaya devam ediyor: 3’üncü deprem oldu48 izlenme
AKP'li 40 vekil hangi parti ile görüşüyor?45 izlenme
Sütte büyük kriz: Son 2 yılda 1 milyon hayvan kesildi24 izlenme
23 Haziran seferberliği! Tüm Türkiye tek yumruk oldu!105 izlenme