Geçiş sayısı ve gelir hedeflerini tutturamayan yapişletdevret modeli yapılan otoyol ve köprülerin işletmecisi şirketler, icra yoluyla gelirlerini artırmayı deniyorlar. OGS ve HGS kullanan sürücüler gişelerde geçiş ücretinin çekildiğini sanarken, alınmayan ücret nedeniyle kısa süre sonra icra takibi başlatılıyor. Osmangazi Köprüsü'nden 147.5 TL'lik geçiş ücretinin ödenmemesi nedeniyle araç sahiplerine hukuk büroları vasıtasıyla 737.5 TL alacak ve 750 TL civarında avukatlık ücreti çıkartılarak icra takibi başlatılıyor. Bazı avukatlık ücretleri ise bin lirayı aşıyor.
1015 KAT FAZLA BEDEL
Kamuya ait Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) işlettiği otoyol ve köprülerden bakiye yetersiz şekilde geçilse dahi, 15 gün içinde OGS veya HGS hesabına para yatırılınca geçiş ücreti faizsiz şekilde otomatik tahsil ediliyor. Ancak özel şirketler bunu yapmayarak, hemen icra takibi başlatıp buralardan büyük gelirler elde ediyor. Vatandaş ise zaten pahalı kullandığı yollara 1015 kat daha fazla para ödemek zorunda kalıyor.
AKRABALAR ARANIYOR
Otoyol ve köprüleri işleten şirketlerin çalıştığı hukuk bürolarından araç sahiplerine “Hakkınızda icra takibi başlatılacaktır, tüm banka hesaplarınız bloke olacaktır” şeklinde tehdit edici cümleler içeren mesajlar gönderiliyor. Ancak bu seviyeye gelene kadar araç sahiplerine işletmeci şirketler tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor. Hatta bazı hukuk bürolarının borçlu vatandaşın akrabalarına ulaşıp “Ona borcunuz varsa bize ödeyin” şeklinde ifadeler kullandığı belirtiliyor.
AKP'li belediyeden Kudüs ve Paris’e 'Teknik' gezi!72 izlenme
Deniz manzaralı satışlar: Binlerce metrekare arazi özelleştiriliyor!52 izlenme
RTÜK'ün 'bira' için verdiği cezada içki övgüsü yapıldı!69 izlenme
Alkollü içkilere bir zam daha geldi!67 izlenme
Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti!178 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan sosyal medyayı sallayan paylaşım! "Halkın parasını halk için harcayacağız"79 izlenme
CHP'nin 23 Nisan başvurularına valiliklerden yasak!112 izlenme
Piyasalar Gözü Amerikan Merkez Bankasına Çevirdi Bugün Faiz Kararları Açıklanacak49 izlenme
AKP'li başkanın depremden 7 ay önce yaptığı konutlar yıkıldı, savunması 'pes' dedirtti! "Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?"
'Boğaz’da Kaçak Var' haberine getirilen erişim yasağı 'yaratıcılık' dolu!
"Aziz İhsan Aktaş davasında" ilk duruşma tamamlandı! Sanık savunmaları yarın alınacak...
İBB Davası'ndas 43. gün! İş insanı Göçer: "Buradaki kişi sayısını tamamlıyoruz"