İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın da bulunduğu 20 tutuklu hakkında tahliye kararı verildi.
Diğer iki iddianamede şüpheli sıfatıyla yer aldığı için Kaya’nın tahliye edilmeyeceği öğrenildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla hazırlanan iddianamede aralarında İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya dahil olmak üzere 20'si tutuklu 44 şüpheli hakkında 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İddianame İzmir 28’inci Asliye ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Yapılan tensip işleminde, mahkemece bu dosyadan tutuklu bulunan 20 şüpheli hakkında tahliye kararı verildi. Yalnızca bu dosyada yer alan şüpheliler davada tutuksuz yargılanacak.

İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın ise soruşturmanın ardından hazırlanan kooperatif ve araç kiralama dosyalarında da şüpheli olarak yer aldığı için cezaevinden tahliye edilmeyeceği öğrenildi.
halktv.com.tr
Kaynak:DHA
AKP'li belediyede 'zabıtalıktan daire başkanlığına' yükseldi, kasasından milyonlar çıktı!53 izlenme
Simite zam yolda: Ne fakir ne memur o artık zengin kebabı21 izlenme
AKP'li belediyeden AKP'li damada ihale yağıyor!56 izlenme
İstanbul’un göbeğinde milyonlar harcanan tünel ve köprü, otoparka döndü!44 izlenme
Kuruyemiş devi zirveden iflasa19 izlenme
Falyalı cinayetindeki kilidi eldivendeki DNA çözecek46 izlenme
Torpil üstüne torpil!176 izlenme
En son, Meral Akşener'e İYİ Parti ilçe Kongresinde evsahipliği yapan Zeytinburnu Öğretmenevi yıkılıyor!271 izlenme