Yeni yıla sayılı günler kala sigara ve alkollü içkiler dahil birçok kalem grubuna zam beklentisi yeniden gündeme geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, mevcut tabloya bakıldığında sigaraya paket başına yaklaşık 5 TL, alkollü içkilere ise yüzde 15 ila 20 arasında artış beklediklerini söyledi.

Yeni yıla girilirken temel tüketim ürünlerinden enerjiye kadar birçok kalemde fiyat artışı beklenirken, sigara ve alkoldeki olası zamlar da vergi politikalarının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere vergi oranları ile artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin fiyatlara doğrudan yansıtılması bekleniyor.
ÖTV oranlarının henüz netleşmediğini ifade eden Dündar, zamların kesinleşmesi için resmi açıklamaların beklendiğini ifade etti.

Dündar, “ÖTV oranları açıklandıktan sonra daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında alkollü içkilerde yüzde 15 ila 20 arasında, sigarada ise paket başına en fazla 5 TL civarında bir artış gündemde” açıklamasında bulundu.
Sözcü
Türk domatesleri imha ediliyor576 izlenme
Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!65 izlenme
Erdoğan'ın semtinde yurttaşlar isyan etti: "Asgari ücret 22 bin ev kiraları 25 bin, hangi matematikle yapıyorlar"28 izlenme
Küba'dan Türkiye'ye flaş corona aşısı teklifi! "Para istemiyoruz"58 izlenme
Gülibrahimoğlu AKP’li eski İl Başkanıyla ortak çıktı: AKP döneminde 'ödeme garantili' sözleşme imzalanmış!22 izlenme
Belediyeyi denetlemeye gidenler yabancı kadınlarla lüks otelde kaldı21 izlenme
Sedat Peker'in rüşvet ağı iddiaları ile gündeme gelen Mine Tozlu Sineren'den AKP'li Taşkesenlioğlu'nun açıklamalarına yanıt50 izlenme
Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede?’ eylemi!105 izlenme