Ekonomik kriz nedeniyle öfkenin sokağa taştığı Sri Lanka'da dün şiddetlenen protestolar sonucu istifa kararı alan Başbakan Mahinda Rajapaksa, askerlerin gece yarısı düzenlediği operasyonla hükümet karşıtlarının kuşattığı evinden kurtarıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, borç krizi nedeniyle temerrüde düşen ve haftalardır süren protestoların giderek şiddetlendiği ülkede dün yaşanan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 200 kişi yaralandı. Sokağa çıkma yasağına rağmen gösterilerin hızla büyümesi üzerine Sri Lanka ordusu sokaklara binlerce asker konuşlandırıldı.

Başbakan Rajapaksa’nın istifa mektubunu aynı zamanda kardeşi olan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’ya sunduğu haberi de hükümete yönelik öfkeyi dindirmedi. Binlerce gösterici dün gece başkent Colombo'da Rajapaksa’nın resmi konutunu bastı, göz yaşartıcı gazla kendilerini durdurmaya çalışan polisle çatıştı.
Yetkililer, kalabalığın eve çok sayıda molotofkokteyli attığını, Rajapaksa ve ailesinin ordunun düzenlediği şafak operasyonuyla kurtarıldığını açıkladı. Hükümette görevli birçok kişinin ve bakanın evleri de dün gece ateşe verildi.

Hükümet yanlısı çok sayıda kişinin evleri ateşe verildi.
Colombo'daki devlet başkanlığı konutu önünde de dün hükümet yanlıları ve karşıtları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
MİLLETVEKİLLERİ GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI
Rajapaksa kardeşlerin kötü yönetimle ülkeyi iflasa sürüklediğini savunan ve devlet başkanının da istifasını isteyen protestocular, eski Başbakan Rajapaksa’nın destekçilerine barışçıl gösterileri şiddetle ezme talimatı verdiğini belirterek intikam alacaklarını söylemişti.

Hükümet yanlılarının dün akşam protestocuların merkezini yakması tansiyonu daha da artırdı.
İktidar partisinden bir milletvekili, dün arabasını durduran hükümet karşıtlarına ateş açmış ve 27 yaşında bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından milletvekili intihar etti. Polis yetkilileri, iktidar partisinden başka bir milletvekilinin de güneydeki Weeraketiya kasabasında protestoculara ateş açarak 2 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Gösterilerde çok sayıda araç da yakıldı.
Son yılların en kötü ekonomik kriziyle sarsılan Sri Lanka'da pandemi ve artan borç krizi nedeniyle tansiyon son haftalarda hızla yükseliyor. Yakıt ithalatı için yeterli rezervi bulunmayan ülkede Covid19 pandemisi ve 2019'da yaşanan bombalı saldırılar turizm gelirlerinin de sert düşmesine yol açtı.
Hükümet, mali destek için Uluslararası Para Fonu’ndan yardım istemiş, gösteriler nedeniyle beş hafta içinde ikinci defa OHAL ilan etmişti.
Balıkesir'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde yıkılan binadan bir yurttaşın kurtarılma anı!97 izlenme
Esnafın imdat çığlığı! "İşimiz yok, aşımız yok, açtayız ve açıktayız"52 izlenme
Ferdi Zeyrek'in ardından ahlaksız paylaşımlar yapan Akit Müdürü: "Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştük"29 izlenme
Özgür Özel: "Murat Kurum'un İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz"39 izlenme
Alman vekilden Türkiye'deki, Suriyelilerle ilgili skandal yanıt! "Parasını biz veriyoruz"44 izlenme
Memlekete giden Maliye’ye 2 bin TL ödedi33 izlenme
Diyanet'ten 2 üst düzey bürokrat 'eskort tuttukları için' ihraç edildi!142 izlenme
Rusya, Kiev'e yeniden saldırdı!55 izlenme
CHP’li vekilden Albayrak’a tarım kredileri için sert eleştiri!
Emekliye zam, memur ve memur emeklilerine ise zam farkı geliyor!
"2671 yılından geliyorum" sözleriyle genç adam, 14 Şubat 2023 için korkunç bir olayın haberini getirdi.
Kızılay, depremzedeler enkaz altındayken 2 TIR giysi sattı