Eskişehir 6'ncı İcra Müdürü Sedat Dilber, yılbaşında yapılacak denetimlerden önce geçen Aralık ayında firar ederek ortadan kayboldu. Bir yakınını avukata gönderen Dilber, zimmetine para geçirdiğini ve miktarın tespit edilerek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. Avukatın, savcılığa ihbarda bulunmasıyla başlatılan soruşturma sonunda Sedat Dilber ve kardeşleri Hasan Hüseyin ile İmdat Diber’in (42) İstanbul’da kiraladıkları bir evde saklandığı tespit edildi. ‘Zimmet’ soruşturması kapsamında Eskişehir ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bağcılar’daki eve baskın yaptı. Sedat Dilber ve 2 kardeşi gözaltına alındı. Evli ve 2 çocuk babası Sedat Dilber ile İmdat Dilber tutuklandı, Hasan Hüseyin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık Sedat Dilber hakkında Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘zimmet’ suçundan, kardeşleri hakkında da ‘suça yardım etmek’ suçundan dava açıldı.
Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski icra müdürü Sedat Dilber ile kardeşi İmdat Dilber ve tutuksuz sanık diğer kardeş Hasan Hüseyin Dilber (36) katıldı. Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, son savunmalarını yapan sanıklardan Sedat Dilber, samimi itiraflarda bulunduğunu ve parayı yerine koyma amacında olduğunu ifade ederek, “Samimi ikrarda bulundum. Amacım paranın tamamını toparlayıp iade etmekti. Bu amaçla yurt dışına çıkmıştım. Fakat parayı toparlayamadım. Başka kimsenin de zarar görmesini istemediğim için avukatım aracılığı ile bu suçu işlediğime ilişkin bildirimde bulundum. Benim kaçmak gibi bir niyetim yoktu. Kardeşlerim olan diğer sanıkların bu suça iştirakleri söz konusu değildir. Olayın ayrıntısından haberleri yoktu” dedi.
Savunmasında savcılık denetimlerini eleştiren Dilber, “Savcılık tarafından sağlıklı bir şekilde denetim yapılsaydı olay ortaya çıkardı. Dolayısıyla nitelikli zimmet suçu yoktur. Benim düzenlemiş olduğum reddiyat makbuzları zimmet suçunun yasal unsurudur, ayrı bir suçu oluşturduğu kanaatinde değilim. Soruşturma makamlarına samimi olarak beyanda bulundum, gerekli açıklamaları yaptım. İade etmiş olduğum ve ulaşılmasını sağlamış olduğum maddi değerler de nazara alınarak, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını düşünüyorum. Hatamı kabul ediyorum, pişmanım, ben aslında bu zararı gidermek istiyorum ama cezaevinde olduğum için zarar gideremiyorum. Bunu mahkemenin takdirine sunuyor ve zararın giderilebilmesi için tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sedat Dilber’e ‘zimmet ve resmi belgede sahtecilik’ suçundan 32 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Tutuklu yargılanan kardeşi İmdat Dilber de ‘zimmet suçuna yardım etmek’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Hasan Hüseyin Dilber ise beraat ettirildi.
İktidar şimdi de yastıkaltına göz dikti!75 izlenme
HÜDA PAR'dan Atatürk ve Cumhuriyet'e bir saldırı daha! G.Antep vekili Şahzade Demir, "Kemalizm zehirdir" diyen Mersin vekili Faruk Dinç'e sahip çıktı!38 izlenme
Menzil’de kavga büyüyor! Büyük oğul yeni vakıf kurdu65 izlenme
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarısına gerici isimden skandal yorum!65 izlenme
Deprem bölgesinde yapılacak konutların ihalesi, AKP'li Şırnak Belediye Başkanı'nın aile şirketine verildi58 izlenme
AKP, şehit ailelerinin sahtekâr dediği Şerife Boz'un heykelini dikmiş!488 izlenme
Hekimler göçü rekor üstüne rekor kırdı: 1165 hekim yurtdışına gitti!64 izlenme
Akaryakıta yine zam geliyor43 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 14.336 yeni vaka tespit edilirken, 56 kişi hayatını kaybetti, 16.435 kişi sağlığına kavuştu!
Akbelen’de sabahın ilk ışıklarıyla ağaç kesimi… Gözaltılar var
Buz gibi çifte standart! Maşallahı var ama çocuk istismarcısı tarikatçı sağlık gerekçesiyle tahliye olmuş!
Ve o bankalar kredi borçlarını erteledi