Sözcü gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre, THK bugün, ‘Belli istekliler arasında ihale usulü” ile ‘Hava Aracı Satış İhalesi’ yapacak. Saat 14.30’da açılacak ihalede 11 adet M18 A/B Dromader uçağının ve depoda bulunan formlu/formsuz malzemelerinin satışı gerçekleştirilecek. THK 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi değil. Dolayısıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbest.
Dromader uçaklar sarp arazilerde, su noktalarından uzak olan ormanlarda, farklı noktalara konuşlanıp hızlı müdahale ile alevlerin kontrol altına alınmasını sağlıyordu. Zirai ilaçlamada da kullanılabilen bu uçaklar 2015’ten bu yana atıl tutuluyordu.
Göl veya deniz kenarındaki büyük orman yangınlarında ise tam 35 yıl boyunca yine THK’nın işlettiği CL215 amfibik yani hem suya hem de karaya inen uçaklar ile söndürme helikopterleri kullanıldı. THK’nın 6’sı faal 9 CL215 uçağı 2 yıldır hangarlarda bekletiliyor. Orman Bakanlığı, geçen yıl tüm eleştirilere rağmen THK uçaklarının hangardan çıkmasına izin vermedi. Bu nedenle müdahalede yetersiz kalındı. Sadece İzmir’de 500 hektar orman kül oldu. Bu yıl da 20 Şubat’ta açılan orman yangını söndürme uçağı ihalesinde öyle bir şartname hazırlandı ki THK’nın ‘Ateş Kuşu’ adı verilen 9 CL215 uçağı ihaleye giremedi. THK’nın CL 215 uçakları 4 bin 900 litre kapasiteliydi, ihalede 5 bin litre şartı konuldu.
Geçen yaz İzmir’de çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınları THK ile Tarım ve Ormanı Bakanı Bekir Pakdemirli arasında tartışmaya neden olmuştu.
Mansur Yavaş, Merkez Bankası'ndan daha düşük faizli kredi buldu! 300 yeni otobüs bu karara bağlı!139 izlenme
Peş peşe istifaların ardından BBP nin açıklaması: Partimize operasyon yapılmaya çalışılıyor28 izlenme
5 kentte şaşırtan sonuç: Aynı seçmen iki farklı tablo34 izlenme
Gazeteci Bahar Feyzan: "Başıma bir şey gelirse, sorumlusu MHP ve Semih Yalçın'dır"55 izlenme
Özel'den 'ünlülere uyuşturucu operasyonu' tepkisi: "Torbacı yok, torba var. İçinde de muhalif sanatçılar!"9 izlenme
Talimat Erdoğan'dan! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Ben Türk'üm diyene vatandaşlık verilecek"68 izlenme
Sokak röportajında konuşan gurbetçi, Türkiye'de en üzüldüğü konuyu anlattı: "Türkler gelen Arapların kölesi olmuş"32 izlenme
TBMM'nin internet sitesindeki Varlık Fonu Denetim Tutanakları kaldırıldı!86 izlenme