Çanakkale Sağlık Müdürlüğü yemek ihalesi yaptı ancak rakip firma “Kabak fiyatı düşük” gerekçesiyle elendi ve “Yemekli kabak fiyatı 8.18 TL yerine kabak ürün fiyatı olan 6.20 TL yazılmış olmasının, maliyeti düşürdüğü tespit edildiğinden uygun bulunmamıştır” denildi. Başka bir firmanın teklifi ise nohut ölçülerini yazmadığı için geçerli sayılmadı. İhaleyi RD isimli firma 251 milyon 568 bin lira ile kazandı. Firma sahibi Regaip Demirci ile eşi Sümeyye Demirci’nin sahibi olduğu 3 farklı firma son 4 yılda onlarca ihale kazandı.
Yaklaşık maliyeti 368 milyon 210 bin lira olarak belirlenen ihaleye 13 firma teklif verdi, 7 firmanın teklifi geçerli sayıldı.Teklifleri inceleyen komisyon, ihaleyi RD ve Hakan Gün ortaklığına verdi. Ancak bu rakamdan 80 milyon daha uygun olan firma, ‘Kabak fiyatı’ nedeniyle elendi.

İHALELERE EL KOYDULAR
İhaleye katılan firmaların basit gerekçelerle elenmesi ihaleye katılan firmaların tepkisine neden oldu. Bir firma sahibi SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Sağlık İl Müdürlüğü’nün son 4 yılda yaptığı yemek ihalesini hep aynı firma alıyor. Demirci ailesi ihalelere el koymuş durumda” dedi. HCH firması da Demircilerin sahibi olduğu AHDE Gıdaya ait.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisin’de dün bakanlığının bütçesi görüşülürken epey esnedi. “Bakan Bey, bütçeyi çalışırken uykusunu alamamış” yorumları yapıldı.
Sözcü
Yükseliş sürüyor: Dolar 13 lirayı euro da 15 lirayı aştı!66 izlenme
Bakın bakalım uçak fabrikaları ne zaman kapatıldı!87 izlenme
Milyonlarca emekli o tarihi bekliyor: Çifte zam umudu!33 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a: Damadınız AA’ya ‘yüzde 52 göster’ dedi mi?567 izlenme
Cumhur İttifakı ortağından skandal Atatürk yazısı: "Ona Müslüman demek Fatiha okumak saygısızlıktır"43 izlenme
THK’nın 8 uçağını satıp 13 uçak kiralayacaklar33 izlenme
Eski AKP milletvekili ve Ziraat Bankası yöneticisi Veysi Kaynak'ın şirketinin borsadaki hisseleri fırladı!54 izlenme
"Biz Hizbullahçıyız, onların kafalarını keseriz" sözleriyle Türkiye'yi ayağa kaldıran Hizbullahçı U dönüşü yaptı "Özür diliyorum"68 izlenme