İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı, su altı arama kurtarma timlerinin ihtiyacı için 8 adet yüksek basınçlı hava kompresörü satın alınması için ihale açtı. İhale şartnamesinde ‘Yunanistan yapımı kompresör' şartı konuldu. Şartnamede şu ifade kullanıldı: “Yukarıda özellikleri yazılı iki çıkışlı yüksek basınçlı solunum havası kompresörü Paramina Typhoonsilent 18 e 300 / Nardi Pacific m 30300 / Alkın W 327225 FP4N/ LW 320 ES model ve marka ürünlerden biri olacaktır.”

İhale şartnamesine giren Paramina marka Yunan malı kompresörün Türkiye'de servis hizmeti bulunmuyor. Firmanın adresi de Atina'nın yakınlarındaki Attika bölgesi olarak görünüyor.
Kompresör sektöründe faaliyet gösteren Murat Alișiroğlu, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada söz konusu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve CİMER'e dilekçe verdiğini kaydeden Murat Alişiroğlu, şunları söyledi:

YA İSTİHBARATÇI ÇIKARSA?
“Şartnameyi görünce şok oldum. Son günlerde ‘savaşın eşiğine geldik' dediğimiz ülke olan Yunanistan'ın malı şart olarak konmuş. Bu kompresör için askeri tesislere giripçıkacak ve servis hizmeti yapacak olan personelin Yunanistan'ın ülkemize karşı bu kadar düşmanca tavırları net iken istihbaratçı olmadığının garantisi var mı? Çünkü o markanın Türkiye'de servis verecek personeli bulunmuyor. O markanın askeri tesislere sokulması güvenlik sorunudur.
Sözcü
Erdoğan hakkında dikkat çeken iddia!148 izlenme
AOÇ'nin talan sürecini adım adım anlattılar!81 izlenme
En yüksek 4'üncü Cumhurbaşkanı maaşı ve en düşük 4'üncü asgari ücret Türkiye'de211 izlenme
Kaçak göçmenler artık Mehmetçiğin yanından koşarak ülkemize giriyor!48 izlenme
Bu görüntüler İstanbul'dan! Mülteciler 'Dağılın, polis geliyor' uyarılarını umursamadan tekme tokat kavga etti!62 izlenme
Yeniden aday gösterilmeyen AKP'li başkandan çarpıcı iddia: "Vekile söveni aday yaptılar"34 izlenme
İstanbul'un enflasyonu 6 ayın zirvesinde21 izlenme
İdlib'den acı haber...78 izlenme
Kızılay’dan tepki çeken bir adım daha! Belediye uygun bulmadı
Kılıçdaroğlu: "Erdoğan parlamentoyu feshedecek, erken seçim yapacak"
Cüneyt Özdemir'den çarpıcı doğal gaz iddiası! 'İran'ın gazı kesmesinin gerçek nedeni...'
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çelik'ten korkutan açıklama! "İkinci dalga çok daha büyük olacak"