Çeçen ailesi ile birlikte bu vurguna dahil olan diğer isimlerin kim olduğu merak edilirken Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, “Bu şirketlerin adı da açıklanmıyor,yandaş oldukları konusunda hiçbir tereddütümüz yok. UTTS ana sahibi Çeçen ailesine ait şirket olduğu halde diğerleri de var algısı yaratılıyor. İşi konsorsiyum olarak mı yoksa iş ortaklığı olarak mı aldılar? İhale bedeli nedir? Süresi kaç yıldır? Bu soruların yanıtı yine yok. Terratek tabela şirketi olarak bu işi nasıl almış?” dedi.
Türkmen, “Bakanlık 995 milyar lira akaryakıt gideri var diyor. Bu düzenlemeye 15 milyar TL vergi kaçağını önlemek için başladıklarını söylemişlerdi. Yani hepi topu yüzde 7’lik bir kayıp için ülkedeki tüm araçlara ve tüm benzin pompalarına parayla çip satıyorlar. Bakın 2023’te 1.3 milyon vergi mükellefi şirket 60 trilyon ciro yaptı buna karşın yalnızca 883 milyar lira vergi ödedi. Yarısı da zarar beyan etti. Bununla ilgili hiçbir şey yapmadınız. Gerçekten dev kaçaklarla ilgilenmeyip buna takmış durumdalar” diye konuştu. Türkmen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Akaryakıt tamamen yurt dışından geliyor. Siz bunun kayıp kaçak kısmını ülkeye girerken kontrol edemiyorsanız, devlet olarak denetimleri yürütemiyorsanız vatandaşlara neden yük yıkıyorsunuz?”

Bakanlığın vatandaşın araçlarına takması için 3 şirkete ihale ettiği çipler, aracın benzin deposu girişine takılacak. Milletvekillerinin bu çiplerin İsrail’den alındığı ve güvenli olmadığı iddialarını da yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, “UTTS kapsamında Hollanda menşeili, NASDAQ Borsasında işlem görmekte olan NXP firmasının ürettiği çipler boş olarak satın alınmaktadır. Çiplerin tüm yazılım ve güvenlik unsurları ise Darphane’nin bilgi birikimi ve tecrübesi ile yerli ve milli olarak geliştirilmiştir. UTTS’de kullanılan çiplerin üretimi, programlanması veya ithalatı konularında İsrail menşeili bir firma kesinlikle görev almamaktadır” denildi.
Sözcü
Erdoğan'a eski doktorundan 'FETÖ' mektubu! "Bizi kesen bıçak seni de kesecektir"71 izlenme
Geçen yıl 900 bin abone faturasını ödeyemedi!35 izlenme
TOGG ne kadar olacak? Togg'un ortağı, üretimden 1 ay önce satış rakamını ilk kez dile getirdi37 izlenme
Kuru soğanda büyük şok! Gümrük vergisi sıfırlandı!67 izlenme
AKP ve MHP reddetti: Milyonlarca öğrencinin hesaplarına haciz kondu!307 izlenme
IŞİD operasyonunda yakalanan 6 şüpheli, ‘etkin pişmanlık’tan yararlanıp serbest bırakıldı!58 izlenme
Elazığ'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem anı kameraya yansıdı65 izlenme
Kaz Dağları’nı katleden şirketin altından da ‘McKinsey’ çıktı!283 izlenme