İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı’nın açılışnda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İmamoğlu, “İSMEK personeline hakaret ettiği iddia edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’yle ilgili yaptığınız açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu. O da ‘Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım’ yanıtını verdi. Ne diyeceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi.
“Derece deyince, benim aklıma ‘fahrenheit’ ya da ‘celcius’ gelir. Derece deyince, benim aklıma insan gelmez. İnsanı hayatımda hiç derecelendirmedim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın zihninde böyle bir şey varsa, üzülürüm. Kimse doğuştan İBB Başkanı ya da cumhurbaşkanı olmadı. Bunlar, kademeli bir şekilde oluyor. İnsanların katkısıyla ve puanlamasıyla, insanların verdiği yetkiyle oluyor. Bunu unutmamak lazım. Üzücü bir yorum olmuştur. Sanıyorum söyledikten sonra kendisi de üzülmüştür diye düşünüyorum.”
“SÖZ VERDİĞİ ŞEKİLDE BİZİ MASAYA DAVET ETSİN”
Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hâlâ randevu vermediğini belirterek, şunları söyledi:
* Her açıklamanızda ortak masadan bahsediyorsunuz ama gündemde bir yerel yönetimler yasa taslağı var, hazırlanıyor. Özellikle yetki kısıtlamasına ilişkin çok fazla madde var. Para cezası ve borçlanma yetkisini kısıtlayan maddeler de var.
* Ben bu ülkenin, milyonlarca insanının seçtiği bir belediye başkanıyım. Yine milyonlarca, on milyonlarca insanın da seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Benim randevu talebimin karşılığı nedir? İşte bunları oturup, konuşmaktır.
* Bize, ‘Bu kanun, belediye başkanlarının masada olduğu bir ortak akılla hazırlanacak’ diye söz veriyorsunuz. Sözde durulmuyor. Durmayan kim? Sayın Cumhurbaşkanı sorgulasın bunu. Durmayan birileri varsa, cezasını versin. Bize söz verdiği şekilde masaya davet etsin.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundanerdoganadereceyaniti5607764/
İstanbul’un göbeğinde eli bıçaklı yabancı uyruklu kişiler birbirine girdi43 izlenme
Türkiye tarikatlara teslim: 30 tarikat, 400 kol!330 izlenme
Deprem sonrası 160 aracın lastiğini patlatan zanlı yakalandı111 izlenme
Konya'da çöken binanın zemin katında oturan Muhammed Hasan, duvardan gelen sesleri duyup bina çökmeden önce komşularını uyarıp dışarı çıkarmış45 izlenme
Bakan Nebati'nin gözleri bu defa TOGG için ışıldadı! Fiyatıyla ilgili de konuştu48 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Tezer’den okullarla ilgili önemli açıklama!95 izlenme
Eski bakandan AKP’li Turan’a Kaz Dağları yalanlaması!106 izlenme
İnce: Seneye iftarı sizinle birlikte Çankaya’da yapacağız249 izlenme
Bloomberg: Erdoğan yatırım çekmek için Körfez turuna çıkacak
İktidara yakın araştırma şirketinin sahibi "AKP sonuçları beğenmeyince, bir genel merkez yetkilisi..."
AKP adayı: AKP'lilere oy veren babam olsa evime almam sokağa atarım!
İmamoğlu'nun diploma dosyasında Avrupa da harekete geçti! İstanbul Üniversitesi'ne şok üstüne şok