Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türkİş) ‘komisyonun yapısını değiştirmezseniz masaya oturmayız’ restine karşılık iktidar 15 olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üye sayısını 11’e düşürecek. Ancak komisyonda işçinin üye sayısı yine 5’te kalacağı için sonuç değişmeyecek, asgari ücretli bu sefer de 1 oy
farkıyla ezilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda hükümet kanadını temsil eden üye sayısının 5’ten 1’e düşürülmesi teklifini getirmesi üzerine Türkİş Başkanı Ergün Atalay, Başkanlar Kurulu’nu acil toplantıya çağırdı.
‘DÜZENLEME GEREKİYOR’
İktidarın matematik oyununu gören Türkİş, masaya oturmak için üye yapısında yapılacak değişimin yanı sıra bu yılın enflasyon kaybının karşılanması ile zam oranının belirlenmesinde kira, gıda, eğitim ve ulaşım fiyatlarındaki artışın dikkate alınmasını istedi. Atalay, komisyon yapısındaki değişiklikle ilgili düzenleme talep etti.

Ergün Atalay, 22 bin 104 lira olan asgari ücrete 25 bin 198 lira üzerinden zam yapılması gerektiğini vurguluyor.
TÜRKİş Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun 2024’te yüzde 44 olmasına rağmen asgari ücrete bu yıl yüzde 30 zam yapıldığını belirterek, öncelikle 14 puanlık bu kaybın telafi edilmesini istedi. Atalay, ayrıca TÜİK’in kira, gıda, eğitim ve ulaştırmadan oluşan 4 kalemdeki enflasyon artışının zam oranının belirlenmesinde dikkate alınmasını talep etti.
Sözcü
CHP'li başkandan 15 Temmuz mesajı! Belediyeye bu pankartı astı!150 izlenme
AKP’nin kendi öğretmenini yaratma projesi: KPSS gitti, AGS geldi36 izlenme
Çiftçinin bedavaya dağıttığı ıspanağı toplayan vatandaş: "Bu sene ilk defa ıspanak yiyeceğim. Allah razı olsun"35 izlenme
Ukraynalı turistten, sosyal medyadaki İstanbul ile gerçek İstanbul videosu52 izlenme
İBB Davası'nın 31. gününde gerginlik! İmamoğlu'ndan Jandarmaya: "Buradayım beni indirin yaka paça"27 izlenme
Köylüler isyan etti! "Tohumu 5 TL, 2 liraya satamıyoruz!"90 izlenme
Süleymani’nin ölümü Türkiye’yi nasıl etkileyecek! İşte Erbil detayı…160 izlenme
Türkiye’den ayrılan doktor sayısı 10 yıl öncesine göre 50 kat arttı!52 izlenme
İBB Davası'nın 4. günü: Duruşmada tablo krizi! Savcı İmamoğlu'nu salondan çıkarmak istedi
Kırıkkale Üniversitesi'nde, İstiklal Marşı 'siyasi içerik' olduğu gerekçesiyle programdan kaldırıldığı iddia edilince ortalık karıştı !
Çiftçi elindeki patatesi satamıyor!
Ayşe Tokyaz cinayetinde kan donduran yeni detay