Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesinde. 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından emekli maaş zam oranı yüzde 24.73 oldu. Kök aylıklara uygulanması nedeniyle 7 bin 710 lira altında olanları maaşı yine düşük kaldı. AK Parti'de emekli zamlarını iyileştirmek için çalışmalar yapıldığı belirtilse de iktidar adeta dört duvara sıkışmış durumda.

Kulislere göre en düşük emekli maaşının 10 bin lirada 12 bin 500'e çıkarılması öngörülüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in birlikte gerçekleştireceği toplantıda emekli maaşlarının masaya yatırılacağı ileri sürülmüştü.
Ancak yeni gelişmeye göre bugün emekli maaşları konuşulmayacak. Kulislere yansıyanlara göre emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da gerçekleşen NATO zirvesinden dönmesi bekleniyor.

Peki emekli zammıyla ilgili Ankara'da neler konuşuluyor?
Gazeteci Hilal Köylü, Halk TV'de yayınlanan Buket Güler ile Haber Masası programında emekli zammıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
Hilal Köylü, AKP'li isimlerin emekli maaş zammı konusunda çıkmaza girdiğini ve Mehmet Şimşek'le karşı karşıya geldiklerini anlattı.
Köylü'nün anlattıkları şöyle:
"Emekli meselesinde AK Parti grubu birbirine girmiş durumda, 'Bu işten nasıl kurtulacağız' diyorlar. 1 milyon 780 bin emekli sadece 10 bin TL alıyor. Onların bu enflasyon temmuz farkı da eklenince maaşları yine artmıyor, çünkü kök maaşları düşük.
'Kök maaş nasıl oluyordu, yüzde 24.73 diğer emeklilere zam verilecek. Nasıl onları 10 bin TL'de bırakacağız, 10 bin lirada bırakırsak iktidarımız elimizden gider, bu ekonomiyi emekliler üzerinden toparlamamız gerekiyor, Mehmet Şimşek'e düşen görev var' diyor AK Partililer.
Mehmet Şimşek de 'Bunun sorumlusu ben değilim, sorumlusu sizsiniz, toplum sizin önceki politikalarınızın ne kadar yanlış ve halktan kopuk olduğunu görmeli' diyor. Dün AK Parti grup başkanvekili Abdullah Güler dedi ki 'Bizim oturup konuşmamız lazım.' 'Ne zaman konuşacaksınız Mehmet Şimşek'le dedik. Sonuçta TÜSİAD buluşması daha önemli Mehmet Şimşek'in. O yüzden bir program üzerinde anlaşılacak sanırım.
Erdoğan NATO zirvesinden dönecek yarın. Mehmet Şimşek belki onunla değerlendirme yapacak.
Bunlar konuşulacak ki sonuç çıkacak mı? 10 bin lirayı artırsanız en fazla 2 bin 500 koyacaksınız üzerine. Onun üzerine çıkmam diyor ekonomi yönetimi. 10 bin lira 12 bin 500 olunca emekliye müjde olarak mı duyurulacak, 'çok kötü sıkışmış durumdayız' diyen AK Partili yönetici var.
Mehmet Şimşek'i candan dinliyoruz ama güvenilirliğini yitiren hükümet olduğu için inansak mı inanmasak mı gibi şüpheli soruların sorulduğu siyaset gündemi var.
Mehmet Şimşek en zoru geride kaldı dedi ama bunlar matematiksel tablo üzerinde görülenler."
halktv.com.tr
Hilafet yanlısı yandaş yazar, Atatürk ve İmamoğlu'nu hedef aldı109 izlenme
Bakan’ın bayram videosundan bile sığınmacı çıktı33 izlenme
CHP milletvekili açıkladı: Erdoğan neden Atatürk'ün adını andı?113 izlenme
Ormanı yakan FETÖ'cünün telefonu incelemeye alındı12 izlenme
Evren Devrim Zelyut: "AKP’nin içinde Şimşek’ten oldukça rahatsız olanlar var"28 izlenme
CHP’li Altay, İnce’nin oy oranını açıkladı!925 izlenme
Bir zam da Marmaray’a geldi!33 izlenme
DEM Cumhuriyet'in kurucularına dil uzattı, CHP sessizliğini bozdu11 izlenme
Çamlıca Camii metro inşaatı ihalesi Erdoğan'ın arkadaşına verildi, maliyet 250 milyon euroya yükseldi!
Sinan Ateş'in yakınları Erdoğan'ın Bursa mitinginde pankart açtı
23 milyonluk elektrik faturası OSB’yi bitirdi!
İBB'ye aday yapılmayan Tevfik Göksu kendini alışverişe verdi: Belediyeyi vazo ve karanfile boğacak, vazosu her hafta yenilenecek!