Diyanet ve vakıf hizmet kolunda yetkili sendika olan MemurSen’e bağlı DiyanetSen, hükümet ile hizmet kolu sözleşmesini imzaladı.
Sendika açıklamasında, "8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Diyanet ve Vakıf hizmet koluna ilişkin yeni kazanımlara imza atarken 7. Dönem kazanımlarımızı da koruduk" ifadelerine yer verdi.
DiyanetSen’in anlaşma sağlandığı maddelerin bazıları şöyle:
Ramazan ayı fazla çalışma ücretine hak kazanmak için aranan Ramazan ayı boyunca fiilen çalışma şartı kaldırıldı. Din görevlileri Ramazan ayında kullanamadıkları haftalık tatil günlerinde fiilen çalışmaları halinde fazla çalışma ücreti alacaklar.
Ramazan ayı fazla çalışma ücreti artırımlı olarak ödenecek. Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde vaizlere ödenecek fazla çalışma ücreti artırılacak.
Baş imamhatip, uzman imamhatip, imamhatip, baş müezzin kayyım ve müezzin kayyımların yararlandıkları ek ödeme oranları artırıldı.
Sözleşmeli imamhatip ve müezzin kayyımların yararlandıkları ek ödeme oranları artırıldı.
Kuran kursu öğreticilerine ödenen eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği artırıldı. Yatılı Kuran kurslarında görev yapan Kuran kursu öğreticilerine gündüz nöbetlerinde ek ders ücreti ödenecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yönetmen, spiker, kameraman, muhabir, ses kayıtçısı, montajcı, prodüktör ve ışıkçı olarak görev yapanların ek ödeme oranları artırıldı.
DiyanetSen'in imzaladığı ve 'kazanımlar' ifadelerine yer verilen paylaşımı ise şöyle:

Sözcü
Ekrem İmamoğlu'ndan Kırşehir'de yapılacak mitinge Neşet Ertaş'lı davet!22 izlenme
AKM ihalesi Erdoğan'ı rüyasında gören patrona verildi!380 izlenme
İşte devlet başkanlarının asgari ücretle karşılaştırmalı maaşları!121 izlenme
Arap basınından çarpıcı iddia: ‘Erdoğan’ın Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısına davet edilmesi AB’de tartışma yarattı’28 izlenme
AtlasGlobal’den flaş karar! Uçuşlarını durdurdu!60 izlenme
Maaşlar arasındaki uçurumun nedeni belli oldu72 izlenme
Cemal Enginyurt: "Mehmet Şimşek'e cağrıda bulunuyorum: Güneş bugün çok güzel vergi almayı düşünüyor musun?"47 izlenme
AKP’li Aktay yoksulluğun vakfını Sultan Rezidans'ta kurdu!66 izlenme
Mısra Öz hakkında iddianame: 'Emniyet güçlerinin canı sıkılmış'
AFAD açıkladı: "184 artçı depremin yaşandığı İstanbul'da risk devam ediyor"
Para sayma görüntülerine ilişkin sosyal medyada yayılan dört yalan
AKP'li Nihat Zeybekçi'den ipe sapa gelmez sözler: "Atatürk yaşasaydı AKP’li olurdu"