Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarının yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresini 10 gün olarak güncellediğini açıkladı.
Bu kararın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da açıklama geldi. Hisarcıklıoğlu, sanayi işletmelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yakın temaslıların karantina süresinin kısaltıldığını söyledi.
Hisarcıklıoğlu, “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek'' ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu paylaşımı kısa sürede Twitter kullanıcılarının tepkisini topladı. Hisarcıklıoğlu ise bir yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.”
Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına birçok yurttaş tepki gösterdi. En fazla dile getirilen tepki ise ''Salgını da patronlar yönetiyor'' cümlesi oldu.
Kavcıoğlu yerine Tümen mi gelecek? FT’den TCMB analizi50 izlenme
Erdoğan'ın sınıf arkadaşı anlattı "Kasımpaşa'nın bilinmeyen Yahudileri"355 izlenme
Fiyatlar uçtu, yurttaşların yolu bit pazarına düştü! 'Yakında buradan da bir şey alamayacağız'62 izlenme
Piyasalarda bugün30 izlenme
Fethullahçılar, Furkancılar, Süleymancılar, Yeni Asyacılar, Adnancılar derken... Bir dinci grup daha potaya girdi874 izlenme
Tosun, suç makinesi çıktı!312 izlenme
İşte gizlenen rakam: Yüzde 70 zam294 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davası Emniyet'e yönelik genişliyor: Polis amiri sevgilisi için Rolex saat istemiş34 izlenme
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması: 8 ismin uyuşturucu test sonucu çıktı
THY’nin yeni personel üniformaları tepki çekti: İtalyan tasarımı!
"128 milyar dolar nerede?" afişi asan CHP'li başkana Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma!