Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarının yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresini 10 gün olarak güncellediğini açıkladı.
Bu kararın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da açıklama geldi. Hisarcıklıoğlu, sanayi işletmelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yakın temaslıların karantina süresinin kısaltıldığını söyledi.
Hisarcıklıoğlu, “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek'' ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu paylaşımı kısa sürede Twitter kullanıcılarının tepkisini topladı. Hisarcıklıoğlu ise bir yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.”
Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına birçok yurttaş tepki gösterdi. En fazla dile getirilen tepki ise ''Salgını da patronlar yönetiyor'' cümlesi oldu.
Emekliler Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin liralık ‘ikramiyeye’ isyan etti: ‘Ne alabilirim ben 5 bin lirayla’63 izlenme
Depremzedelere verilen eşya yardımı sözü unutuldu45 izlenme
AKP'li belediye başkanı 'İrtikap' soruşturması kapsamında tutuklandı11 izlenme
İsrail'in saldırıları sonrası Gazze'de ölü sayısı 5 bini aştı25 izlenme
Diyanet İşleri bankalara da el attı!197 izlenme
Bahçeli, 'laiklik bildirisi'ni hedef aldı, ilahi fenomenlerine övgüler yağdırdı15 izlenme
Millet uzaya giderken sözde hocanın derdine bak: 40 yıl düşünseniz bu yöntemin orucu bozacağı aklınıza gelmezdi46 izlenme
TÜGVA temsilcisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı yapıldı!42 izlenme