Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı, bazı gazetelerde ve televizyon kanallarında görmezden gelinirken bazı gazeteler ve televizyon kanallarında ise akıllara durgunluk verecek cinsten yorumlanıyor.
Takvim gazetesinin “Bu haberi okumadan markete gitmeyin” manşetinin ardından bir skandal manşet de Hürriyet Gazetesi’nden geldi.
Habere imzasını atan Emre Eser, İşin Peşinde köşesinde bu hafta çöp topladığını ve devletin raporlarına giren büyük israfı çöplerde gördüğünü söyledi. Yoksul vatandaşı suçlamaktan da geri kalmayan Eser, “İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok” dedi.
Haberin “İsrafın boyutu çok büyük” başlıklı bölümünde şu ifadelere yer veriliyor:
“Mesai arkadaşım Sadık Cinek daha yola çıkmadan çöpe atılan şeyleri görünce şaşıracaksın diye uyarmıştı. Gerçekten de öyle oldu. Taze ve dokunulmamış ekmekler, meyveler, hazır yiyecekler, yeni kıyafetler... Hepsi çöpe atılmıştı. Üstelik her sokakta durum böyleydi. Türkiye’de gıdaların israf edildiğini hepimiz biliyoruz ama çöpe bakınca durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Her konteynerın içinde ve yanında onlarca paketlenmiş ekmek var. Bazı mahallelerde ise çöpün yanına asılmış. Ama onlar da nihayetinde çöpe gidiyor.”
TAKVİM VE TRT BELGESEL DE FAKİRLİK GÜZELLEMESİ YAPMIŞTI
Ekonomide her şeyin çok iyi gittiğini söyleyerek emekliye, memura ve işçiye her gün “müjde” haberleri veren Takvim Gazetesi’nin 7 Şubat tarihli manşetten verdiği skandal haberi büyük tepki toplamıştı.

Takvimin manşetinin ardından TRT Belgesel de “çöpten yiyecek bulma” taktikleri içeren bir video yayımlamıştı…

http://www.krttv.com.tr/gundem/iktidaryanlisigazetedenyoksullukguzellemesih74970.html
Ankara’nın su parası dinozorlara gitmiş!164 izlenme
Sel tehlikesi bayramın üçüncü günü devam edecek! İşte son hava durumu tahmini55 izlenme
Yine aynı senaryo: Askeri araziyi millet bahçesi yapacağız diye almışlardı, bina bahçesi yapacaklar!31 izlenme
Emekliler sokağa indi: "Artık yeter!"52 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Bizim iki kırmızı çizgimiz var"43 izlenme
ÇHD'den Amasra raporu: "Delil karartılabilir"46 izlenme
Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem anları148 izlenme
Su faturalarında soygun böyle yapılıyor: Aynı hizmet için farklı adlarda tahsilat!123 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Toplam vaka 2433, can kaybı 59 oldu!
Özgür Özel genel başkan seçilmişti: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kurultay incelemesi!
Mehmet Cengiz bir sektöre daha girdi, havacılık şirketi kurdu!
Liseli gencin sözleri yürek burktu: "Et döneri geç, tavuk döner yemek bile lüks geliyor. Belediye başkanlarını davet edelim: Hepiniz arabalarınızı satın"