Anasayfa1
08 Kasım 2026 ( 11 izlenme )
Reklamlar

İktidarı övdüler rektör oldular


AKP’ye “Güven ve istikrarın adresi” diyen Mustafa Orçan, milletvekili aday adayı Kuddusi Erkılıç, AKP ve MHP’lileri öven Recep Bentli rektörlük koltuğuna oturdu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlarla 11 üniversitenin 7’sinde rektör değişti, 4 rektör yeniden görevlendirildi. Atanan ve görevini koruyan bazı rektörlerin siyasi geçmişleri, açıklamaları ve yönetimleri dönemindeki tartışmalı görevlendirmeleri ortaya çıktı.

İktidarı övdüler rektör oldular - Resim : 1
Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç

Erciyes Üniversitesi’nde Prof. Dr. Fatih Altun’un yerine Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç atandı. Erkılıç, 2015 genel seçimleri öncesinde AKP’den Kayseri milletvekili aday adayı olmuştu.

AKP’Yİ YÜCELTEN YAZI

Kırıkkale Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ersan Aslan’ın yerine Prof. Dr. Mustafa Orçan getirildi.

İktidarı övdüler rektör oldular - Resim : 3
Prof. Dr. Mustafa Orçan

Orçan, Stratejik Düşünce Enstitüsünün 2024 yerel seçimleri üzerine yayımladığı bültendeki “Genel Seçim Tortusu ve Hafızasıyla Yerel Seçimlere Girmenin Sonuçları Üzerine” başlıklı yazısında AKP için “uzun süre güven ve istikrarın adı, adresi olmuştur” demişti.

İktidarı övdüler rektör oldular - Resim : 4
Prof. Dr. Recep Bentli

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise yeniden atandı. Bentli, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrılırken AKP ve MHP milletvekilleri ile il başkanlarına isimlerini sıralayarak teşekkür etmişti.

ENSAR VE TÜGVA ETKİSİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Prof. Dr. Turhan Kaçar da görevini korudu. Kaçar, Ensar Vakfı Muğla Şube Başkanlığı yapmış ve Prof. Dr. Osman Raşit Işık’ı Eğitim Fakültesi dekanı görevine getirmesi tartışma yaratmıştı. Koltuğunda kalan bir diğer isim Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan oldu. Özcan, 24 Şubat 2025’te AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ı makamında ağırlamış, bu görüşmede TÜGVA Eskişehir İl Başkanı Mahmut Öksüzoğlu da yer almıştı.

İktidarı övdüler rektör oldular - Resim : 5
Prof. Dr. Abdurrahim Alkış

Tartışmalı rektör görevden alındı

Şırnak Üniversitesi’nde Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın yerine İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. İbrahim Baz rektörlüğe getirildi. Alkış, üniversitenin akademik kadrolarını akraba ve yakınlarına tahsis ettiği ve “adrese teslim” atamalar yaptığı iddialarıyla büyük eleştiri almıştı. Alkış TBMM’deki yeni yasama yılı resepsiyonuna katılsa da koltuğunu kaybetti. Kayseri Üniversitesi’nde iki dönem görev yapan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yerine Prof. Dr. Recep Ulucak atandı. Ulucak, 2021 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almıştı. Konya Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in yerine Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde kurucu rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın yerini Prof. Dr. Zafer Tatlı aldı. Trabzon Üniversitesi’nde Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yerine Prof. Dr. Hasan Rıza Aydın atandı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ise yerini korudu.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Melih Gökçek'in uykularını kaçıracak kritik karar! Mustafa Balbay: "Mehmet Şimşek bir yıl içinde görevden alınır" Uzmanlardan korkutan uyarı: Artçı daha büyük olabilir Türk hemşireden koronavirüs uyarısı! 25 kişilik özel ekibin içinde...