Türk vatandaşlarının Afganistan’dan tahliyesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda görevli Mehmetçiğin tahliyesine başlandı.
İlk olarak Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçağıyla Kabil’den Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yolları’nın TK 6889 seferiyle Ankara’ya hareket etti.
İçinde 345 yolcunun bulunduğu uçak, saat 11.45’te Esenboğa Havalimanı’na indi.
THY filosundaki Boeing 777300ER tipi uçağın daha sonra İstanbul’a hareket edeceği belirtildi.
Öte yandan THY’nin bugün tahliye için iki sefer daha planladığı ancak bu uçuşların netleşmesi talebe bağlı olduğu bildirildi.
“Mehmetçiğin tahliyesine başlandı”
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan’dan tahliyesine başlandığını belirterek, “İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Bakan Akar, devam eden tahliye çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Havaalanında olağan dışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli, planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir. Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir.”
https://haber.aero/sivilhavacilik/ilkaskerikafileyitasiyanucakankarayaindi/
Yandaş Ersoy Dede ve Fatih Tezcan’a soğuk duş! İBB'yi eleştirirken fena tufaya düştüler!83 izlenme
Emekli amirallerin hapsinin istendiği iddianamede yeni gelişme!40 izlenme
İstanbul Kadıköy’de coşkulu 29 Ekim kutlaması104 izlenme
Büyükada İskelesi’ndeki kına gecesinin ev sahibi AKP’li yönetici çıktı!39 izlenme
AKP’yi en iyi anlatan paylaşım47 izlenme
Sapkın Şeyh’in zikir halkasından çocuk seçtiği görüntüler ortaya çıktı !4383 izlenme
Memleketin geldiği nokta! 75 yaşındaki kadına evinde gaspçı dayağı!289 izlenme
Özel'den Silivri'de iddianame çağrısı12 izlenme
Endonezya, Sinovac aşısının uygulamasında yaklaşımını değiştirdi
AKP, İBB'de hala oyun peşinde: İmamoğlu'nun olmamasını fırsat bilip '25 yıllığına bedelsiz tahsis kararı' çıkarttılar!
Hangi parti kaç oy alıyor? Anket şirketleri ile barışmayan Bahçeli'yi bu sonuçlar oldukça kızdırır
Mülakat mağduru öğretmen adayları belgelerle ifşa ettiler! Bakan Tekin'i köşeye sıkıştıran açıklama