Beşiktaş'ta, CHP ve İYİ Parti’nin“hayali seçmenlere” dönük itirazı sonuç getirdi.
Beşiktaş’ta bulunan bir erkek yurdunda 140 seçmen kaydı tespit eden CHP’liler ve İYİ Parti’liler İlçe Seçim Kurulu’na durumu bildirdi. İlçe Seçim Kurulu’na verilen dilekçede; yapılan araştırmalar ve muhtardan alınan bilgiler neticesinde 140 seçmenin söz konusu adreste bulunmadığı aktarılırken, bu durumun düzeltilmesi talep edildi.
İlçe Seçim Kurulu ise, yapılan polis incelemesinde 2017’nin Ekim ayı itibariyle yurdun faaliyetlerine son verildiğini ve binanın terk durumda olduğunu aktardı. İlçe Seçim Kurulu kararında, adresteki 136 kişinin kayıtlarının dondurulmasına karar verdi.
İlçe Seçim Kurulu kararında, “Muhtarlık bölgesinde oturmadıkları anlaşılan seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı anlaşılmakla halen söz konusu adreste kayıtlı bulunan ve askı süresinde adresinde başka bir yere aldırmamış bulunan 136 kişinin kayıtlarının dondurulmasına karar verilmesinin uygun olacağı anlaşılmış” şeklinde ifadelere yer verildi.
İşte o karar:

İYİ PARTİ'DEN İTİRAZ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise, sosyal medya hesabından İYİ Parti'nin İstanbul ilçelerinde 12.362 seçmene itiraz ettiğini bildirdi.
Türkkan, kişisel Twitter hesabından, "İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı, ilçelerde 12,362 seçmene itiraz etti. İlçe Seçim Kurulları’ndan 3,217 seçmen için KABUL, 8,682 seçmen için RED kararı geldi bu itirazlara" diye yazdı.
İşte Lütfü Türkkan'ın o paylaşımı:

https://odatv.com/o140kisioykullanamayacak23011951.html
İlim Yayma’ya belediye binasını tahsis ettiler!139 izlenme
Su siparişi veren gurbetçinin ödeme yöntemi gündem oldu: "Üstü kalsın"50 izlenme
Köprü ve otoyollardan sonra tren ve posta ücretlerine de zam!112 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 76.632 yeni vaka tespit edildi, 74.936 kişi sağlığına kavuşurken, 266 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
Mustafa Türkay Sonel'in lüks tatil paylaşımları dikkat çekti29 izlenme
Doları bırak Papua Yeni Gine Kinasına bak! Ekonomist Özgür Demirtaş 8 yıl önceki bir konuşmasında bugünü özetlemiş "Yıllar önceki videomu seyredin Afrika bile TOKATLAR GEÇER"53 izlenme
Yüzlerce yıllık tarihi hamam internetten satışa çıkarıldı! Satış bedeli gündem oldu27 izlenme
Erdoğan 'açları siz doyurun' demişti, İşte 2021 AKP Türkiye'si!97 izlenme