Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, dijital platformlarda kod isimlerle örgütlenerek çocuklarını kaybeden aileleri tehdit ve şantajla hedef aldığı öne sürülen 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si tutuklandı. Şahıslar, ölümü aydınlatılamayan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş'in babasını da tehdit edenler olduğu öğrenildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dijital platformlarda “C47” ve “C99” kod adlarıyla faaliyet gösteren bir grubu takibe aldı.
Yapılan çalışmalarda şüphelilerin yasa dışı sorgu panellerini kullandıkları, siber zorbalık, şantaj ve taciz amacıyla kapalı gruplar oluşturdukları belirlendi.

Soruşturmada, kamuoyunun yakından takip ettiği olaylarda hayatını kaybeden Rojin Kabaiş, Hiranur Nilgün Aygar ve Kıvanç Uman’ın ailelerinin de şebekenin hedefleri arasında olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin yabancı telefon numaraları ve yasa dışı sorgu sistemlerinden elde edilen bilgiler üzerinden ailelere tehdit ve şantaj içerikli mesajlar gönderdiği öne sürüldü.
Şüpheliler hakkında “tehdit”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” ve “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri hile ile çalma” suçlamalarıyla işlem başlatıldı.

Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol ve serbest bırakma kararları verildi. (DHA)
Yargıtay’da düğüm çözüldü! Başkan Ömer Kerkez oldu
MHP'li Yönter'den Sedat Peker'li Cuma mesajı! Kırmızı bülten kaldırma talebi reddedilmişti
Belediyenin milyonluk ihalesi AKP’li başkanın yeğenlerine gitti!
Çadır satan Kızılay’da huzur hakkı yüzde 80 arttı!
Depremzedelere kışın ortasında 'konteynerleri boşaltın' talimatı!
Süleyman Soylu'nun Ahmet Özer'e teşekkür mektubu ortaya çıktı
CHP Lideri Özgür Özel, Adana'dan Silivri'ye başlatılan yürüyüşe katıldı
Türkiye’de ev bulmak imkânsızken, TOKİ’den zengin Türklere Mekke’de villa
Güllü’nün ölümünde kritik rapor! Düşüş şekli ifadeyle çelişti
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan büyük fark! Erdoğan için kriz kapıda...İşte şok sonuçlar