İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İlyas Salman hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açtı. Salman’ın geçtiğimiz yıl BirGün gazetesine verdiği röportajda kullandığı “Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam” ifadeleri hakaret suçu olarak değerlendirildi.
Salman, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.
Salman, "50 yıldır bu ülkede komiklik yapıyorum. Beni şikayet edenler kadar komik olamadım" diyerek kendini savundu. Duruşma 1 Şubat 2024'e ertelendi.
NE OLMUŞTU?
Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı Ahmet Özel'in verdiği dilekçede Salman’ın sözlerinin Erdoğan’ı küçük düşürmeye yönelik olduğu ve Salman’ın müvekkilini kamuoyu önünde lekelemeye çalıştığı, itibar suikastı yapmaya çalıştığı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında 11 Kasım 2022’de şüpheli olarak savcılıkta ifadesi alınan Salman, suçlamaları kabul etmemişti.
Soruşturma kapsamında 11 Kasım 2022’de şüpheli olarak savcılıkta ifadesi alınan Salman, “İçerikte suç unsuru bulunduğunu kabul etmiyorum. Laik, demokratik, parlamenter ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde, Cumhurbaşkanı veya kapıcı dahil kim olduğu fark etmeksizin birini sevip sevmediğini söylemek benim en doğal hakkımdır, bu da suç değildir. İçerikte kelimelerde de suç unsuru bulunmamaktadır. ‘Ucuz adam’ tabiri ancak kaba hitap tarzı olarak kabul edilebilir” demişti.
“MAHKEMEYE GİDECEĞİMİ BİLİYORUM”
Salman, 1 Ağustos 2022 tarihinde BirGün gazetesinden Işıl Çalışkan’a “Erdoğan’ı o koltuğa layık görmüyorum” başlıklı bir röportaj vermişti. Salman, röportaj sırasında, “Bu aralar ülkeye dair neyi dert ediyorsunuz?” sorusuna “Tayyip’i dert ediyorum mesela en çok. Türkiye’yi tarif ederken ‘Layık olmayanların önemli mevkilerde oturanların ülkesidir’ diyorum. Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam. Bundan dolayı da mahkemeye gideceğimi biliyorum. Ben, Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu koltuğu hak etmediğini düşünenlerdim. Ha bu mantıkla bakarsanız İlyas Salman’ın da oturduğu koltuğa yakışmayan bir sanatçı olduğunu düşünebilirsiniz” yanıtını vermişti.
KRT
Sokak röportajında konuşan kadın tüm ezberleri bozdu ‘Bir partiyi tutup yıllarca peşinden gidenlere ben putperest diyorum’33 izlenme
Saray ve Diyanet para yutacak: Günlük 408 milyon TL19 izlenme
Hacizlik çiftçiler banka sırrı oldu!73 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Somut olarak 23 Haziran’da gördük70 izlenme
SGK hızla su alarak batmaya gidiyor113 izlenme
Haydar Baş: Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır228 izlenme
17 yılda 106 milyar lira! Bu parayla bakın kimleri zengin ettiler?70 izlenme
Çocuk istismarı davasında hakimden kan donduran soru: "İstemediğini söyledin mi?"14 izlenme
Erdoğan’a “katil, hırsız” davasında mahkemenin kararını Yargıtay bozdu!
İğrenç olay! Düzce'de 11 yaşındaki çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!
Kızılay'da yeni skandal: 3.5 milyon euroluk battaniye parası nerede?
Gerici İhsan Şenocak 'Kadınların pantolon giymesi, kaşlarını aldırması, üniversiteye gitmesi günah !'