Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesindeki metruk binanın çatısında fotoğraflanan Atatürk büstü, önce sosyal medyada ardından da kent genelinde tepkilere neden oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Ülkemizde kimi odaklar, bir yandan Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in tüm nimetlerinden yararlanırken bir yandan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' e hakaret etme alçaklığını gösterebilmektedirler. Bir eğitim kurumunda yaşanan bu rezaletin sorumlularının bulunarak gereğinin yapılması için Milli Eğitim İlçe ve İl Müdürünü, Sayın Kaymakam ve Sayın Vali Münir Karaloğlu nu göreve davet ediyorum” dedi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ: DEPODAN ÇALIP, ÇATIYA ÇIKARDILAR
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise olayın bir provokasyon olduğu savunuldu.
Fotoğrafın 12 Haziran günü saat 18.00 civarında çekildiği belirtilen açıklamada; Atatürk büstünün okulun bahçesindeki depoda muhafaza edildiği sadece 10 Kasım ve 29 Ekim törenlerinde masadaki Türk bayrağının üzerine konularak kullanıldığı kaydedildi.
Atatürk büstünün, bulunduğu depodan kimliği belirsiz kişilerce camları kırılarak çıkarıldığı savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Olayın fark edilmesi sonrasında okulun güvenlik görevlileri ve okul idaresince büst koruma altına alınmıştır. Atatürk büstüne herhangi bir zararın verilmediği, büstün fotoğrafını çekip basına verenler tarafından depodan alındığı ve provokatif eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir. Okul idaremizce konuyla ilgili polis karakoluna suç duyurusunda bulunulmuştur. Müdürlüğümüzce maarif müfettişi görevlendirilmiştir.”
Melih Gökçek hakkında suç duyurusu!68 izlenme
Astsubay- imam aşk skandalında yüz kızartan ayrıntılar... Cinsel ilişki, gasp ve darp24 izlenme
Antalya’da halka yüksek arsenikli su içirmişler!5632 izlenme
Middle East Eye'den Erdoğan'ı üzecek seçim analizi42 izlenme
"Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" diyen Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 kişiyi işten attığı ortaya çıktı29 izlenme
AKP'den asgari ücret açıklaması30 izlenme
GSS primine yüzde 100 zam15 izlenme
Topkapı Sarayı'nda skandal görüntü! Herkesin gözü önünde pantolonunu indirip tuvaletini yaptı41 izlenme
Dilan ve Engin Polat çiftinin lüks araçları yediemin otoparkında
Menzil şeyhinin oğlu lüks aracından indi, kendine şemsiye tutturdu
Erdoğan'ın hemşehrisi kamyon şoförü isyan etti! 'Size oy verdim ya, bir daha Allah bana size oy vermeyi nasip etmesin. Allah kahretsin sizi Yeter artık düşün yakamızdan!'
Erdoğan ’23 Haziran’da kaybederse ne olacak? 30’a yakın vekil hazır bekliyor…